U VRANJU VAKCINISANO 11.500 OSOBA: Najviše pacijenata primilo kinecko cepivo
Foto: Kurir/T.S.

imunizacija

U VRANJU VAKCINISANO 11.500 OSOBA: Najviše pacijenata primilo kinecko cepivo

Srbija -

Od subote su vakcinalni punktovi premešteni u Sportsku halu u Vranju, gde se odvija vakcinacija i revakcinacija građana. Prvom dozom do sada je vakcinisano oko 11.500, a obe je primilo skoro 7.500 osoba. Najviše je onih koji su primili kinesku vakcinu.

„U Sportskoj hali u Vranju obavlja se vakcinacija svim vakcinama, sem ruske Sputnjik V. Do daljeg će se vakcinacija drugom dozom ruske vakcine vršiti na Infektivnom odeljemu Opšte bolnice Zdravstvenog centra“, izjavio je za medije upravnik Bolnice dr Nikola Popović.

Prepodne I popodne u Sportskoj hali je 10 lekarskih ekipa prepodne, tako da će se izbeći gužve prilikom imunizacije. Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 248 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 133 su pozitivna na koronavirus. Od ovog broja 84 novoobolele osobe su iz Vranja, 20 iz Surdulice, 10 iz Vladičinog Hana, 17 iz Preševa i dve osobe iz Bosilegrada. Nisu registrovani novi slučajevi u Trgovištu i Bujanovcu. U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 263 pregleda. Od toga je 129 prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 163 pacijenta, uz 86 RTG pluća. Urađeno je 7 PCR testova i 140 antigenskih testova, od kojih je 81 pozitivan na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 26 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 153 pacijenta. Od tog broja 138 je pozitivno na koronavirus, isti broj je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 75. Na bolničko lečenje primljeno je 13 pacijenta, a otpušteno šest. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje sedam slobodnih postelja. Kurir.rs/T.S,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja