EPIDEMIJA NE MIRUJE U LOZNICI: Hospitalizovano više od 90 pacijenata, jedan preminuo
Foto: Kurir/T.I.

povećan broj pregleda

EPIDEMIJA NE MIRUJE U LOZNICI: Hospitalizovano više od 90 pacijenata, jedan preminuo

Srbija -

LOZNICA - Crni niz započet minulog vikenda nikako da bude prekinut. Još jedan kovid pacijent preminuo je tokom jučerašnjeg dana u lozničkoj Opštoj bolnici, saopšteno je jutros iz ove ustanove.

To je u poslednjih sedam dana deveti preminuli, a od početka pandemije kovida-19 do sada je od posledica zaražavanja kobnim virusom ovde zabeleženo 128 smrtnih slučajeva.

Nastvaljeno je i povećanje broja pregleda pa su u četvrtak lekari u Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledali 132 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, 16 više nego prethodnog dana.

Od toga se njih 56 prvi put javilo zbog simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Više posla bilo je i za Službu radiološke dijagnostike koja je primila 95 pacijenata i dijagnostikovane su još 22 nove pneumonije, a 19 pacijenta je iz trijaže upućeno infektologu.

U ambulanti infektologa pregledana su 44 pacijenta, za čak njih 30 to je bio prvi pregled, dok su juče na prisustvo koronavirusa testirana 124 pacijenta. Postepeno se pune kovid odeljenja lozničke bolnice gde se trenutno na lečenju nalaze 92 pacijenta, a na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji je njih pet.

Dok vurus ponovo diže glavu nastavljena je imunizacija stanovništa i do sada su na vakcinalnim punktovima lozničkog Doma zdravlja prvu dozu primile 12.043 osobe, a 6.998 i drugu.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track