03:07

Građani okoline Subotice pišu peticiju protiv migranata

građani se ne osećaju bezbedno

STANOVNICI IZ OKOLINE SUBOTICE U STRAHU OD MIGRANATA: Pišu peticiju za povećanu bezbednost i zaštitu imovine (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Meštani Tavankuta, Ljutova i okolnih sela nadomaka Subotice, peticijom su pokušavaju da skrenu pažnju javnosti i države na problem sa kojim se suočavaju. Traže da im se zaštiti imovina i poveća bezbednost u selu, koje su po njihovim rečima ugrožene prisustvom velikog broja migranata koji se njihovim naseljim slobodno kreću.

Po rečima meštana Ljutova, ovo je nekada bilo mirno seosko naselje, a danas se u njemu svakodnevno oseti strah i nemir.

Meštani napominju da migranti osim u centru sela gde za sobom ostavljaju nered, najčešće borave u salašima i domaćinstvima u šumi, gde ih svega oko 500 metara deli od srpsko-mađarske granice.

Za dva dana, preko dve hiljade meštana Gornjeg i Donjeg Tavankuta i susednog sela Ljutovo dalo je svoj potpis za, kako objašnjavaju, veću bezbednost.

Iz Komesarijata za migracije i izbeglice, kažu da mesta u azilu u Subotici nema, budući da njegovi smeštajni kapaciteti već mesecima premašuju maksimum, te da je jedino rešenje da se oni rasporede po drugim centrima u Srbiji.

Peticija je predata predstavnicima mesnih zajednica Tavankut i Ljutovo, koji su zatim održali sastanak sa policijom, a o slučaju su upućeni i nadležni iz Gradske uprave grada Subotice, te će se epilog ove priče tek saznati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track