NASTAVLJA SE CRNI NIZ U LOZNICI: Preminula još 2 pacijenta od korona virusa
Foto: Rina, Ilustracija

epidemija korona virusa

NASTAVLJA SE CRNI NIZ U LOZNICI: Preminula još 2 pacijenta od korona virusa

Srbija -

LOZNICA – Korona virus nastavlja da nanosi štetu i nikako da se prekine crni niz loših vesti koji u Loznici traje duže od deset dana. Od posledica zaražavanja koronom još dva kovid pacijenta su preminula tokom jučerašnjeg (16.3) dana u lozničkoj Opštoj bolnici i u poslednjih dvanaest dana ovde je bitku sa virusom izgubilo trinaest osoba, a od početka pandemije do sada su zabeležena 132 smrtna ishoda.

Kroz Trijažni centar Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" i u utorak je prošlo više od sto građana, obavljeno je 140 pregleda od toga je za 40 osoba to bio prvi put, ostali su imali kontrole, a njih 27 je upućeno infektologu. Istoga dana je u ambulanti Infektivnog odeljenja kod lekara bilo 59 pacijenata, a od togа se njih 27 prvi put javilo na pregled.

Na tačno sto rendgenskih snimaka otkrivene su upale pluća kod 12 pacijenata. Trenutno se na kovid odeljenjima lozničke bolnice na bolničkom lečenju nalazi 90 pacijenata, jedna manje nego prethodnog dana, jedan je intubiran na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a tri su na neinvazivnoj respiratornoj podršci.

Među zaposlenima je na koronu pozitivno šest osoba, dva doktora i četiri medicinske sestre i svi se nalaze u kućnoj izolaciji, saopšteno je iz ove ustanove.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track