01:06

Protest u centru Čačka zbog novih epidemijskih mera

ispred ulaza u gradsku upravu

ČAČANSKI UGOSTITELJI PREDLAŽU: Lokalne samouprave da odlučuju o zatvaranju kafana (FOTO, VIDEO)

Srbija -

ČAČAK - Čačanski ugostitelji, njih više desetina, okupili su se danas u centru grada zbog zatvaranja njihovih lokala. Oni su nakratko blokirali saobraćaj u centralnoj ulici, neposredno ispred ulaza u Gradsku upravu.

Cacak, ugostitelji, zatvaranje lokala, mere, Krizni stab
foto: RINA

- Onemogućeno nam je da radimo. Juče sam zvao dva ministarstva, trgovine i privrede, prema njihovom tumačenju šalterskoj prodaji hrane i dostavljačima je dozvoljen rad, ali su nam ipak naglasili da se preciznije raspitamo u svom gradu, kod inspekcija. Kada sam pozvao čačanske inspektore, rekli su nam da je rad zabranjen i da će pisati kazne ako lokale zateknu otvorene - rekao je jedan od čačanskih ugostitelja.

Nadležne su pitali po kojoj logici mogu da rade veliki supermarketi u kojima u jednom trenutku može da se zadesi i do 200 ljudi.

Cacak, ugostitelji, zatvaranje lokala, mere, Krizni stab
foto: RINA

Među okupljenima je bilo i vlasnika butika, parfimerija, frizerskih salona, kojima je takođe onemogućen rad novim merama. Čačanski ugostitelji su od gradskih vlasti zahtevali da im se za vreme dok traju mere Vlade Republike Srbije oslobode plaćanja lokalnih komunalnih taksi.

Nakon blokade glavne gradske ulice, predstavnike ugostitelja je na razgovor primio gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

01:06

Protest u centru Čačka zbog novih epidemijskih mera

- Razgovarali smo sa gradonačelnikom i on nam je obećao da će predstavnici grada otići u Beograd sa zahtevom da se osdluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata spusti na lokalni nivo, odnosno da lokalne samouprave odlučuju shodno epidemiološkoj Broj zaraženih u Čačku nije dramatičan kao u drugim sredinama, poštuje se ograničenje broja gostiju i nose se maske - rekao je jedan od predstavnika kafedžija koji su pregovarali sa gradskim vlastima.

Kurir.rs/D. Čeković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track