ZA 24 SATA PREMINULA 4 PACIJENTA: Teška klinička slika obolelih od kovida u Kraljevu
Foto: Kurir/J. S.

raste i broj pregleda u Kovid ambulanti

ZA 24 SATA PREMINULA 4 PACIJENTA: Teška klinička slika obolelih od kovida u Kraljevu

Srbija -

KRALJEVO - Na bolničkom lečenju od bolesti kovid-19 u kraljevačkoj bolnici trenutno se nalazi 61 pacijent, 12 ih je na jedinici intenzivne nege, 2 su intubirana i nalaze se na mehaničkoj ventilaciji, a u protekla 24 časa od posledica korone preminula su 4 pacijenta.

Prema rečima dr Milana Parezanovića, načelnika Infektivnog odeljenja Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu, bolesnici imaju teške i veoma teške kliničke slike, a broj hospitalizovanih iz dana u dan se povećava.

- Mi smo angažovali Interno odeljenje i Odeljenje pneumofiziologije radi komotnijeg rada i za sada imamo slobodnih mesta. Iz dana u dan velika je frekvencija i prijema i otpusta, preko 10 bolesnika dnevno primimo i otpustimo, kaže dr Parezanović.

On napominje da raste i broj pregleda u Kovid ambulanti i na dnevnom nivou prelazi brojku od 180, pa je zato od srede u ovoj ambulanti angažovano pet medicinskih ekipa.

- Svakoga dana u Kraljevu se registruje trocifren broj pozitivnih na virus korona, a kada je smrtnost pacijenata u pitanju, ta brojka se kreće od 1 do 5, zavisno od dana. Epidemiološka situacija u gradu na Ibru je zabrinjavajuća, navodi dr Parezanović.

Kurir.rs/J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track