Najnovije vesti

Bakić: Masovna imunizacija je od ključnog značaja za zaštitu života i zdravlja, ali i za razvoj ekonomije i normalan život
Foto: Promo

Gradonačelnik Subotice primio vakcinu protiv COVID-19

Bakić: Masovna imunizacija je od ključnog značaja za zaštitu života i zdravlja, ali i za razvoj ekonomije i normalan život

Srbija

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, primio je danas vakcinu protiv zarazne bolesti COVID-19, na punktu za masovnu vakcinaciju u Novoj opštini, nakon čega se obratio medijima. Obavestivši da je primio vakcinu kineskog proizvođača "Sinofarm", naglasio je da se oseća dobro i da je procedura bila brza i jednostavna, nakon čega je istakao:

"Mojim današnjim činom želim da pošaljem poruku da je masovna imunizacija od ključnog značaja, ne samo za zaštitu života i zdravlja ili rasterećenja zdravstvenog sistema, već je izuzetno bitna i za razvoj ekonomije i vraćanje u normalan život.

Stevan Bakić
foto: Promo

Zahvaljujući u prvom redu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a zatim i Vladi, Srbija kao nijedna zemlja u svetu ima na raspolaganju i u primeni četiri vrste vakcina. One se ne naplaćuju, ispitane su od naših stručnih institucija i puštene u upotrebu. Mi jednostavno moramo da shvatimo da bez vakcine ne možemo da zaustavimo ovu pandemiju, koja se javlja u talasima i svaki njen novi udar je sve smrtonosniji, jer dolazi očigledno do mutiranja virusa. Jedino je rešenje i odbrana upravo vakcinacija.

Stevan Bakić
foto: Promo

Ja sam inače preležao ovu bolest ali to nije garant da neću biti ponovo zaražen ako ne primim vakcinu. Jako je važno i ovim putem upućujem apel svim našim građanima da se u što većem broju prijave za vakcinaciju. Jako sam zadovoljan sa dosadašnjim odzivom i podatkom da se do sada vakcinisalo preko 28.000 Subotičana i da je broj prijavljenih takođe značajan. Pozivam sugrađane da nastave tim tempom da se prijavljuju, da što pre steknemo kolektivni imunitet.

Stevan Bakić
foto: Promo

Mnogo puta sam naglasio svojim saradnicima i prijateljima da je vakcinacija za mene najviši patriotski čin, koji može svako od nas da učini. Koristim priliku da se zahvalim izuzetnim radnicima i lekarima Doma zdravlja Subotica na njihovom velikom profesionalizmu posvećenosti i izuzetnom radu u sprovođenju ovog jako bitnog zadatka, kako za Grad Suboticu, tako i za našu državu Srbiju.

Živela Subotica!

Živela Srbija!"

Stevan Bakić
foto: Promo
Stevan Bakić
foto: Promo

Grad Subotica

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...