Najnovije vesti

ZA LAKŠI RAD: Značajna donacija za kovid jedinici valjevske bolnice
Foto: Kurir/S.S.

vrednost oko 2 miliona dinara

ZA LAKŠI RAD: Značajna donacija za kovid jedinici valjevske bolnice

Srbija

VALJEVO- Dve porodične firme iz Valjeva uručile su značajnu donaciju valjevskoj bolnici, vrednu oko dva milion dinara.

Lepši i funkcionalniji mobilijar je donacija, koja će olakšati rad u kovid jedinici Opšte bolnice Valjevo.

Donacija sastoji od 19 savremenih bolničkih kreveta, od kojih je 15 sa antialergijskim dušecima i četiri elektro kreveta za najteže pacijente u jedinici intenzivne nege, kao i dva višenamenska pokretna ormarića za lekove i medicinska sredstva.

donacija
foto: Valjevska bolnica

Ovaj nameštaj značajna je tehnička podrka svim zaposlenima u kovid jedinici odeljenja Pneumoftiziologije.

Odeljenje pneumoftiziologije ovih dana obeležava ravno godinu dana neprekidne borbe za živote obolelih od Kovid-19 bolesti, sa maksimalnom popunjenošću kapaciteta sve vreme, jer se osim najkomplikovanijih na respiratorima, na ovom odeljenju leče i pacijenti na drugim vidovima neophodne kiseoničke potpore.

Novi nameštaj koji je odmah po uručenju, stavljen u upotrebu, značajno je olakšao rad medicinskom osoblju, a pacijentima pruža dodatan komfor tokom hospitalizacije i lečenja od bolesti Kovid-19.

donacija
foto: Valjevska bolnica

Preduzeća iz Valjeva, na ovaj način pomažu rad ustanove, a sve u cilju društvene odgovornosti, pre svega domaćih preduzeća iz spektra delatnosti kojom se bave, jer je sav nameštaj koji je uručen Opštoj bolnici Valjevo, napravljen u Srbiji.

Ovi valjevski preduzetnici i do sada su pomagali rad najveće zdravstvene ustanove, Opšte bolnice Valjevo, brojnim donacijama,.

- Uprava Opšte bolnice Valjevo, na čelu sa v.d. direktora dr Zoranom Đurićem, u ime svih zaposlenih, se ovom prilikom zahvaljuje svima koji prepoznaju napore medicinara za očuvanje života, a posebno valjevskim preduzetnicima koji ne zaboravljaju društvenu odgovornost i pomažu rad bolnice-saopšteno je iz valjevske bolnice.

(Kurir.rs/ S.S.)

Foto: Donacija (Valjevska bolnica)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...