ČAČANSKA BIBLIOTEKA NAJUSPEŠNIJA U SRBIJI: Ima više od 7.000 aktivnih korisnika, tako je dospela na 1. mesto
Foto: Kurir/D.Č.

Vladislav Petković Dis

ČAČANSKA BIBLIOTEKA NAJUSPEŠNIJA U SRBIJI: Ima više od 7.000 aktivnih korisnika, tako je dospela na 1. mesto

Srbija -

ČAČAK - Prema objavljenim statističkim podacima za Cobiss.sr mrežu u 2020. godini Gradska biblioteka „Vladislav Petković Disˮ je sa 7.456 aktivnih korisnika najuspešnija biblioteka ovog najvećeg bibliotečkog konzorcijuma koji čine 224 biblioteke u Srbiji. "Gradska biblioteka u Čačku je protekle godine, usled posledica pandemije virusa korona, imala smanjen broj aktivnih korisnika za nepunih šest odsto.

Čak i tako, ona je jedina ustanova u mreži koja ima više od sedam hiljada aktivnih korisnika što je rangira na prvo mesto. Ovaj rezultat je ostvaren uprkos otežanim uslovima rada tokom većeg dela prošle godine i izuzetno je značajan pokazatelj u okviru mreže koju, između ostalih, čine dve nacionalne biblioteke, 83 univerzitetske i visokoškolske i 101 javna biblioteka Srbije - navodi se u saopštenju ove ustanove.

Takođe, i 2019. godine, kada se ustanova više od dva meseca selila i neredovno radila sa korisnicima, broj aktivnih korisnika bio je impresivan, 7.917. Ovaj pokazatelj je svrstao Biblioteku na drugo mesto, odmah iza Narodne biblioteke Srbije.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja