00:17

Najgledanija utakmica u Evropi u doba korona virusa održana je u Arilju

gledanija i od mečeva evropskih liga POPUT Bajerna i Barselone

NAJGLEDANIJA KORONA UTAKMICA U EVROPI ODRŽANA U ARILJU 300 navijača na brežuljcima oko stadiona pratilo derbi Budućnosti i Sloge?!

Srbija -

Iako je epidemiološka u opštini teška, uprava kluba kaže da nije mogla da spreči nikoga da utakmicu gleda sa terase, kuće ili obližnjeg drveta

ARILJE - Iako iz opštine Arilje stižu alarmantne brojke i svakodnevno se beleži dvocifren broj zaraženih korona virusom, to nije omelo ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu da uživaju gledajući lokalni fudbalski derbi.

Arilje, fudbalska utakmica
foto: RINA

Za utakmicu između FK „Budućnost“ iz Arilja i FK „Sloga“ iz Požege, može se reći da je bila gledanija i od mečeva evropskih liga na kojima učestvuju fudbalski velikani poput Bajerna i Barselone, jer je na brežuljcima koji se nalaze u blizini stadiona u Arilju bilo preko 300 gledalaca.

Arilje, fudbalska utakmica
foto: RINA

„Oko samog terena je park koji nije ograđen, takav je teren da ima velikih brežuljaka sa kojih može da se posmatra itakmica, koje mi kao klub ne možemo da regulišemo ili da zabranimo da se se ljudi okupljaju na tom prostoru i prate derbi. Kada je se odigravala utakmica dolazili su inspektori i policija, pa su gledaoci razdvajani“ rekao je za RINU, predsednik FK „Budućnost“ Milan Stojadinović.

Arilje, fudbalska utakmica
foto: RINA

Iako je epidemijska situacija u ovoj opštini teška, on ističe da uprava kluba nije moga da spreči nikoga da utakmicu gleda sa terase, kuće ili obližnjeg drveta.

„Reklu si mi da smo bili najgledaniji u Evropi čak piše i u izveštaju koji sam dobio, ali ja se ograđujem jer je po protokolu naših i njihovih deset gledalaca, mi nikoga nismo pozivali, čak nikome nisam dao da uđe u krug terena i moj auto sam parkirao van našeg kompleksa“, rekao je Stojadinović.

00:17

Najgledanija utakmica u Evropi u doba korona virusa održana je u Arilju

Lokalni derbi između ariljske Budućnosti i požeške Sloge završen je nerešenim rezultatom 1:1. Međutim, ostaće upamćen ne po rezultatu, već po brojnoj publici i to u trenutku kad korona virus hara Srbijom.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track