ZA LOZNIČANE NEMA PROBLEMA: Ko želi da vežba, eto parka! Postavili teretane i na otvorenom (FOTO)
Foto: T. Ilić

Unapređenje sporta u Loznici

ZA LOZNIČANE NEMA PROBLEMA: Ko želi da vežba, eto parka! Postavili teretane i na otvorenom (FOTO)

Srbija -

LOZNICA - Loznici je razvoj sportske kulture veoma važan i osim velikih sportskih objekata čija gradnja počinje kao što su gradski fudbalski stadiona po standardima UEFA 4, ili najave izgradnje atletskog stadion, prvog u ovom delu Srbije, gradska uprava nastoji da stvori što više mesta na kojima se mladi sportisti, ili rekreativci mogu baviti sportom.

U toku je postavljanje teretana na otvorenom u okviru lozničkih parkova i za početak će ih biti šest, potvrđeno je iz gradske uprave. Na betonskoj podlozi su na tri mesta već postavljene odgovarajuće sprave, a uskoro će to biti urađeno i na još toliko lokacija. Čim se vremenske prilike stabilizuju teretane na otvorenom dobiće i odgovarajuću gumiranu podlogu što će omogućiti veći stepen bezbednosti za one koji ih budu koristili za vežbanje. Osim ovih u gradu biće betonirana i gumirana i podloga ranije urađene teretane na otvorenom u Lešnici.

vezbalista, Loznica, teretana
foto: T. Ilić

Postavljanje ovih vežbališta finansira Grad Loznica, a nezvanično je potrebno oko 200.000 dinara za izgradnju i opremanje jedne kompletne teretane na otvorenom.

Kurir.rs/ T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track