BAKA JELKA (91) SE POLAKO OPORAVLJA: Najstarija Vranjanka koja je pobedila kovid za svaki slučaj pod nadzorom lekara
Foto: Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite Vranje

lepe vesti

BAKA JELKA (91) SE POLAKO OPORAVLJA: Najstarija Vranjanka koja je pobedila kovid za svaki slučaj pod nadzorom lekara

Srbija -

Najstarija Vranjanka koja se izborila sa koronavirusom je Jelka Stanković (91) iz sela Uševce.

Baka Jelka je posle hospitalizacije i medicinske nege ponovo u svojoj sobi u Prihvatilištu. I dalje je pod nadzorom lekara, a oseća se dobro.

- Tri nedelje je ležala u bolnici na Hirurškom odeljenju. Sada je dobro. Prima terapiju koju je dobila, pod našim nadzorom, tako da smo i mi zadovoljni sa njom, jer preležala je koronu, a 1930. je rođena, tako da je sve sada u redu kao što je i bilo - kaže Snežana Tasić, rukovodilac Prihvatilišta za stara lica, gde baka Jelka živi poslednje dve godine.

Do novembra prošle godine odolevali su koroni. U međuvremenu, bilo je obolelih i među korisnicima i među zaposlenima. Sada je još troje korisnika na bolničkom lečenju.

- Troje korisnika, koji se nalaze na bolničkom lečenju, prema proceni lekara, imaju lakšu kliničku sliku i uskoro očekujemo uspešan završetak lečenja - ističe direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite Ivana Tasić.

Ističe i da je imunizacija korisnika sprovedena prema proceni lekara ko je u tom trenutku mogao da primi vakcinu.

- Imamo i korisnike koji su bili saglasni, ali iz određenih zdravstvenih razloga, prema proceni lekara, nisu mogli biti vakcinisani - dodaje Tasićeva.

U Prihvatilištu za stara lica pri Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite trenutno je 28 korisnika. Tu su lica u stanju socijalne potrebe koja nemaju bližih srodnika ili o njima nema ko da brine.

Osim Prihvatilišta, pri Centru rade i Sigurna kuća i Dečji boravak za decu i mlade sa invaliditetom.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track