01:50

deca

kurir televizija

ŠESTOČLANA PORODICA BEZ VODE I KUPATILA U 21. VEKU: Otac nadniči za najosnovnije namirnice, jedino bogatsvo su im četvorica sinova

Srbija -

Šestočlana porodica Grozdanović iz Vražogrnca kod Zaječara živi u siromaštvu, u nedovršenoj kući, bez pokućstva i tekuće vode. Preživljavaju od socijalnog i dečjeg dodatka, kao i od nadnice koju glava porodice Saša zaradi kada ga angažuju na sezonskim poslovima.

Jedino bogatstvo su im četvorica sinova, koji majci Milici pomažu u kućnim poslovima.

"Mami najviše volim da pomognem oko sudova, kada treba nešto da odnesem ili da uradim nešto u bašti", kaže najstariji Goran.

Mlađi Ognjen već razmišlja čime će se baviti kad odraste.

"Biću policajac zato što to volim i da hapsim lopove", kaže ushićeno dečak, koji već sada odgovorno vodi brrigu o mlađem bratu Novaku. Dečaci spavaju u zajedničkom krevetu u jednoj od dve prostorije u kući, koja se koristi kao dnevna i spavaća soba. Njihov otac kaže da nije lako, ali da se snalazi kako zna i ume.

"Radim privatno, u selu", priča on, dok supruga Milica dodaje da je najteže kuvati, prati se i čistiti bez vode i kupatila.

"Najveći problem je kad je zima. Tad se smrznem. Voda mi je najpotrebnija", kaže ona.

Da bi dobili priključak za vodu već su uplatili dve rate, ali im još nedostaje 20.000 dinara. Veruju da će im u tome pomoći i Grad.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:35

Zahvaljujući prilogu Kurir televizije, konačno dobili NORMALNE uslove za život!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track