Za poljoprivredne popisivače prijave još danas

Posla za 6.000 ljudi

Za poljoprivredne popisivače prijave još danas

Srbija -
Odziv dobar, dosad pristiglo 830 prijava

BEOGRAD - Regionalni koordinator za popis poljopriverednih gazdinstava u osam banatskih opština Dragan Kuzmić rekao je da je odziv kandidata za popisivače u tim opštinama zadovoljavajući i da je do sada pristiglo 830 prijava.

"Odziv kandidata za popisivače je zadovoljavajući. Imali smo juče 830 prijava. Gledano po opštinama to je dovoljan broj, međutim naš cilj je da animiramo kandidate u svim naseljenim mestima jer će se animiranje i izbor kandidata obaviti u okviru svakog naselja pojedinačno", rekao je za RTS Kuzmić.

Inače RTS je preneo da kandidati zainteresovani za posao popisivača na predstojećem popisu poljoprivrede mogu da se prijave još danas u opštini stanovanja, kao i da se za posao traži više od 6.000 popisivača.

"Za nas je važna stvar da obezbedimo učešće svih jezika koji se koriste u srednjem i severnom Banatu. Smatramo da će nam izbor popisivača u okviru naselja to i omogućiti i da ćemo time postići da budemo bliži poljoprivrednim gazdinstvima", rekao je Kuzmić.

On je istakao da će popisivači proći petodnevnu obuku, kao i da će svim kandidatima biti dostavljen materijal.Prema njegovim rečima, kandidati će morati kod kuće da se pripremaju, a pre početka same obuke polagaće test gde će oni koji se nisu pripremali biti eliminisani.

Sekulić je naveo da će četvrtog dana obuke svi kandidati polagati zvanični test koji će u velikoj meri opredeliti ko će od njih biti popisivač.

"Republički zavod za statistiku je usvoji o procedure po kojima će se izvršiti izbor popisivača, a sistem bodovanja omogućio je da najbolji postanu popisivači", rekao je Kuzmić i dodao da se popis stanovništva razlikuje od popisa poljoprivrede.

On je naveo da je u popisu poljoprivrede sama materija mnogo zahtevnija, uputnik veći, a pripreme zahtevnija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track