ZA TRI DANA 51 UPALA PLUĆA U LOZNICI: Preminula još dva kovid pacijenta
Foto: Kurir/T.Ilić

epidemija korona virusa

ZA TRI DANA 51 UPALA PLUĆA U LOZNICI: Preminula još dva kovid pacijenta

Srbija -

U lozničkoj Opštoj bolnici preminula su još dva kovid pacijenta, navodi se u izveštaju za minula tri dana, petak, subota i nedelja, tako da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi, od početka pandemije do danas, od posledica zaražavanja koronom život izgubilo 135 kovid pacijenata.

U Trijažnom centru za febrilna stanja i respiratorne infekcije Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“ pregledano je 411 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama.

Prvi put su se lekaru javile 162 osobe sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Mnogo posla imala je Služba za radiološku dijagnostiku koja je primila 195 pacijenta i na rendgenu pluća dijagnostikovana je 51 nova pneumonija, a 72 osobe su iz trijaže na dodatni pregled upućena infektologu.

Za tri dana u ambulanti infektologa pregledano je 137 pacijenta, a manje od polovine, njih 62 došli su na prvi pregledi. Trenutno se na kovid odeljenjima leči 89 osoba, šest više nego u četvrtak, a na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji nalazi se šest pacijenata.

Loznica je premašila 13 hiljada vakcinisanih. Do danas su na punktovima Doma zdravlja prvu dozu primile 13.102 osobe, a njih 8.902 i drugu.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track