PAPRENE KAZNE: Troje Nišlija sankcionisano zbog napuštanja karantina, kao i 10 ugostitelja zbog nepoštovanja mera
Foto: Kurir

JOŠ POSTUPAKA JE U TOKU

PAPRENE KAZNE: Troje Nišlija sankcionisano zbog napuštanja karantina, kao i 10 ugostitelja zbog nepoštovanja mera

Srbija -

Prekršajni sud u Nišu je od početka godine protiv troje Nišlija podneo zahtev za pokretanje postupka jer su napustili karantin u kućnim uslovima usled pandemije korona virusa. Za ovaj prekršaj propisana je kazna od 50.000 do 150.000 dinara, potvrđeno nam je u Prekršajnom sudu u Nišu.

Mišel Marković, predsednik Prekršajnog suda kaže da je sada doneto 10 rešenja o izricanju kazne ugostiteljskim objektima i to uglavnom zbog prekoračenja radnog vremena.

Od početka godine komunalna milicija je prekršajne mere izrekla u 56 naloga prema gazdama kafana i kafića u Nišu. Od tog broja 24 vlasnika su se pismeno izjasnila da o njihovim slučajevima mora sud da odlučuje dok to nisu učinila 32 ugostitelja. Od 24 slučaja do sada su kažnjena 10 ugostitelja. Ostali postupci su u toku.

"Kazne se kreću od 40.000 do 150.000 dinara, a zbog nepoštovanja radnog vremena usled kovid pandemije. Prekršajne naloge izdala je komunalna milicija, a od ukupnog broja 32 naloga se nalaze na prinudnom izvršenju pošto okrivljeni ugostitelji nisu platili izrečene novčane kazne u roku od osam dana odnosno nisu podneli zahtev za sudsko odlučivanje. Ti postupci su u toku", objašnjava Marković.

Pored prekoračenja radnog vremena na sudu su se našli vlasnici objekata zbog nepropisne udaljenosti stolova, nenošenje maski zaposlenih, nedostatka higijenskih sredstava i drugo.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track