ZRENJANIN: Do sada dato 24.000 doza, građanima dostupne vakcine sva 4 proizvođača
Foto: Zorana Jevtić

svim danima, osim nedelje

ZRENJANIN: Do sada dato 24.000 doza, građanima dostupne vakcine sva 4 proizvođača

Srbija -

Na područje koje pokriva zrenjaninski Dom zdravlja od početka imunizacije dopremljeno je 25.303 doza vakcina, a dato 23.924, objavljeno je danas na sajtu grada.

Kako je navedeno, od ukupnog broja vakcinisanih 15.927 Zrenjaninaca vakcinisano je prvom dozom, a 7.997 i revakcinisano.

Dopremljene su doze sva četiri proizvođača, najviše je vakcinisano Sinofarm vakcinom - 16.289, zatim Fajzerovom - 3.221, vakcine Astra-Zeneka primilo je 2.390, a Sputnjik 2.024.

Imunizacija se odvija svim danima, osim nedeljom, na ustaljenim punktovima u gradu - hali sportova "Medison" i objektu stare Specijalističke poliklinike.

Iz Grada Zrenjanina navode da im pristižu primedbe sugrađana u gradskom kol-centru koji navode da su se prijavili za vakcinaciju još početkom tog procesa, ali da im poziv za vakcinaciju još uvek ne stiže.

Grad Zrenjanin, kažu, isključivo postupa po spiskovima koje mu svakodnevno dostavlja eUprava Vlade Srbije, odnosno Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Na osnovu istih spiskova, dodaju, obavlja se i distribucija vakcina ovdašnjem Zavodu za javno zdravlje, odnosno Domu zdravlja i određuje proizvođač.

Podsećaju da je u sedam gradova u Srbiji počela imunizacija stanovništva bez prethodne prijave, pa bi to, ističu, moglo predstavljati i najbolje rešenje za sve građane koji još nisu pozvani na vakcinaciju, ukoliko među te gradove bude uvršten i Zrenjanin.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track