KORONA U RASINSKOM OKRUGU I DALJE ZABRINJAVAJUĆA: Još 162 nova bolesnika
Foto: EPA/ Phill Magakoe

kovid19

KORONA U RASINSKOM OKRUGU I DALJE ZABRINJAVAJUĆA: Još 162 nova bolesnika

Srbija -

Kovid situacija u Rasinskom okrugu je Ii dalje zabrinjavajuća, zbog velikog broja novih pacijenata na dnevnom nivou, prvih pregleda u kovid ambulantama i smeštajem u Opštoj i Kovid bolnici.

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, registrovana su još 162 nova slučaja virusa Kovid 19. Najviše pozitivnih je u Kruševcu 75, zatim u Trsteniku 54, Brusu 16, Varvarinu 8, Ćićevcu 5 i Aleksandrovcu 4. Stalnoi raste broj zaraza u školama, zaraženo je 516 učenika i 117 prosvetnih radnika. Ukupno je do sada izlećčeno 14.588 lica.

Na lečenju u Opštoj bolnici Kruševac nalaze se 156 bolesnika, 2 više nego prethodnog dana, a u Kovid bolnici u Parunovcu 253 bolesnika, od čega je dvadesetoro na respiratoru,a četvoro je preminulo.

U Kovid ambulantu sve više dolaze bolesnici sa težom kliničkom slikom, a njihov broj je na nivou od protekle nedelje. Oni se ranije se vraćaju na kontrolu ranije jer im je i posle prepisane terapije visoka temperatura, otežano dišu i imaju kratkak dah, a ima I pojedinaca sa promeama na plućima Najviše je zastupljeno radno aktivno stanovništvo, a mlađi od 30 godina uglavnom imaju blažu klničku sliku, a teže kliničke slike se javljaju kod starijih i građana i građanki srednjeg životnog doba.

Kovid ambulanta radi svakog radnig dana u nedelji od 7 do 17 časova, a posle tog vremena javljaju se Službi hitne medicinske pomoći. Danas je tačno godinu dana od kada je u Kruševcu sa radom otpočela Kovid ambulanta “!4. oktobar”, u zgradi Dispanzera za radnike nekadašnjeg metalskog giganta “14. oktobar”. Proces imunizacije se odvija na visokom nivou. Do sada je u Rasinskom okrugu vakcinisano 41.176 osoba, a revakcinisano 25.754, u Kruševcu vakcinu je primilo 25.249 lica, a drugu dozu 14.045 lica.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track