FESTIVAL U NIŠU: Teatar na raskršću održaće se u septembru
Foto: Kurir/M.S.

izabran novi savet i koselektor festivala

FESTIVAL U NIŠU: Teatar na raskršću održaće se u septembru

Srbija -

NIŠ - Festival "Teatar na raskršću", drugi po redu, po svemu sudeći održaće se u niškom Narodnom pozorištu septembra meseca ove godine, ako epidemiološka situacija to dozvoli.

Rukovodstvo ovog teatra navodi da je izabran novi savet i koselektor festivala kao i da su ostale pripreme u toku da bi se ova kulturna manifestacija održala od 6. do 13. septembra ove godine.

- Nakon pauze od godinu dana izazvane epidemiološkim problemima, 2. festival balkanskog kulturnog prostora “Teatar na raskršću“ je uveliko u pripremi. Savet festivala čine istaknuti pozorišni stvaraoci Srbije i regiona.Za koselektora jednoglasno je izabran reditelj prof dr Vlatko Ilić, saopštavaju iz ove kuće.

Savet festivala činiće: dr Duško Ljuština, menadžer u kulturi (Zagreb, Hrvatska), Vasilka Bumbarova, teatrološkinja (Sofija, Bugarska), Dejan Lilić, prvak drame (Skoplje, Severna Makedonija), Miloš Latinović, dramski pisac i književnik (Beograd, Srbija), dr Miroslav Radonjić, teatrolog (Novi Sad, Srbija) u skladu sa pravnilnikom Festivala, gradonačelnica Niša mr Dragana Sotirovski, turizmološkinja i direktor Narodnog pozorišta Niš teatrolog mr Spasoje Ž. Milovanović.

- Festival „Teatar na raskršću“ ima za cilj afirmaciju sličnosti i razlika kulturnog identiteta država i naroda koji dele isti kulturni prostor, afirmaciju države Srbije i grada Niša kao mesta raskršća evropskih i svetskih puteva, jačanje međunarodne kulturne razmene, promovisanje pozorišne umetnosti balkanskog kulturnog prostora, kao i razmenu ideja i pozorišnih praksi, naveo je direktor pozorišta, ali i samog festivala Spasoje Ž. Milovanović .

O programskim aktivnostima i selekciji 2. Festivala publika će biti blagovremeno obaveštena.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja