PUNE BOLNICE U MORAVIČKOM OKRUGU: Preminula dva pacijenta, raste broj obolelih
Foto: RINA

hospitalizovano 167

PUNE BOLNICE U MORAVIČKOM OKRUGU: Preminula dva pacijenta, raste broj obolelih

Srbija -

Na kovid odeljenjima čačanske Opšte bolnice za protekla 24 sata preminuo je 69-godišnji Ivanjičanin. Dan ranije preminula su tri pacijenta, dva iz Ivanjice i jedan iz Čačka.

U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu od korone je do sada preminulo 314 osoba, od kojih su 222 iz Čačka. U kovid paviljonima trenutno je hospitalizovano 167 pacijenata, dva više nego dan pre.

U protekla 24 sata na bolničko lečenje primljeno je osam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, a šestoro ih je otpušteno na kućno lečenje.

U respiratornom centru smešteno je 14 najtežih bolesnika, a četvoro sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 83 pregled, od čega 47 prvih. Dan pre toga bio je 61 prvi i 46 toliko kontrolnih pregleda.

U Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu na kovid odeljenjima se trenutno leči 51 pacijent. U protekla 24 sata u ovoj ustanovi je preminuo jedan pacijent. Na lečenje je primljeno šest novih pacijenata, a nijedan nije otpušten na kućno lečenje.

(Kurir.rs/ D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track