PRAVOSLAVLJE - JEDNA VELIKA PORODICA: U Rusiji otvorena izložba fotografija čiji je idejni tvorac Eparhija vranjska
Foto: Eparhija vranjska/Nenad Bojkov

saradnja

PRAVOSLAVLJE - JEDNA VELIKA PORODICA: U Rusiji otvorena izložba fotografija čiji je idejni tvorac Eparhija vranjska

Srbija -

U Rusiji u Belgorodu svečano je otvorena izložba fotografija koja nosi simbolički naziv „Pravoslavlje – jedna velika porodica“.

Idejni tvorci ove izložbe bili su Eparhija vranjska na čelu sa Njegovim Preosveštenstvom Episkopom vranjskim Pahomijem, iguman manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog arhimandrit mr. Metodije Marković i Dragan Tadić.

izložba
foto: Eparhija vranjska/Nenad Bojkov

Sama izložba broji stotinu fotografija koje su tematski podeljene u četiri grupe.

Na inicijativu stipendiste Eparhije Vranjske, rukovodioca Filijale Svepravoslavnog Društva „Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski“, diplomiranog teologa, Nenada Bojkova, a uz podršku Eparhije Vranjske, Gimnazije Bora Stanković u Vranju, Belgorodske Mitropolije i Belgorodske Duhovne Seminarije, prvi deo izložbe dostavljen je u ruski grad Belgorod, gde su ideju o predstavljanju ovakve izložbe primili sa radošću.

„Događaji ovakvog tipa su smo još jedan od dokaza da pravoslavlje nije teritorijalno podeljeno, već da smo svi u jednoj velikoj zajednici u Hristu, bez obzira na kojem mestu nalazili“ istakao je prilikom otvaranja izložbe protojerej Oleg Kobec, starešina sabornog hrama Preobraženja Gospodnjeg u Belgorodu.

1 / 6 Foto: Eparhija vranjska/Nenad Bojkov

Izvođenjem pesme „Junaci sa Košara“,Nađa Milošević je ulepšala otvaranje izložbe.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track