LOŠE VESTI IZ LOZNICE: Preminula 2 kovid pacijenta, 118 hospitalizovanih
Foto: T.Ilić

epidemija korona virusa

LOŠE VESTI IZ LOZNICE: Preminula 2 kovid pacijenta, 118 hospitalizovanih

Srbija -

Loše vesti ponovo stižu iz Loznice gde su tokom jučerašnjeg dana bitku sa koronom izgubila još dva kovid pacijenta i u poslednjih pet dana zabeleženo je deset smrtnih slučajeva. Do danas je od posledica zaražavanja opakim virusom preminulo 146 osoba u lozničkoj bolnici gde je sve više kovid pacijenata.

Njihov broj je povećan za osam u odnosu na ponedeljak i trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 118 pacijenata, šest je na neinvazivnoj respiratornoj podršci, a jedan na invazivnoj, saopšteno je danas iz bolnice. Lekarima u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ juče se obratilo 176 pacijenata, njih 78 javilo se na prvi pregled, a 39 je upućeno infektologu.

Na 145 rendgenskih snimaka pluća otkrivene su pneumonije kod 24 pacijenta, u ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano je 77 ososba, a za njih 39 to je bio prvi pregled. Prema rečima Dragane Mitrović, portarolke bolnice, trenutno je sedam zdravstvenih radnika pozitivno na kovid, dva lekara i pet medicinskih sestara i svi su u kućnoj izolaciji.

Osim što se sa koronom bore u Loznici ovdašnji medicinski radnici pomažu i kolegama van Loznice. Trenutno je iz lozničke Opste bolnice devet zaposlenih na ispomoći bolnici u Batajnici, četiri lekara i pet medicinskih tehničara koji tamo vode bitku protiv virusa.

Kurir.rs/ T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track