KOVID SITUACIJA U ŽUPI I DALJE TEŠKA: Povećanje broja bolesnika vrlo zabrinjavajuće
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

epidemija kovid19

KOVID SITUACIJA U ŽUPI I DALJE TEŠKA: Povećanje broja bolesnika vrlo zabrinjavajuće

Srbija -

Kovid situacija u opštini Aleksandrovac je teška i vrlo zabrinjavajuća, jer stalno raste broj prvih pregleda, pozitivnih slučajeva i smrtnih ishoda.

Prema podacima Doma zdravlja "Dobrivoje Ger.Popović" iz Aleksandrovca, u martu je obavljeno 4.576 pregleda, od kojih je registrovano 524 osoba zaraženih korona virusom.

U kovid ambulanti pregleda se oko 200 ljudi dnevno, od kojih se registruje u proseku oko 20 osoba pozitivnih na virus Kovid-19.

Mera samoizolacije izrečena je za 490 Župljana, a ohrabruje podatak da je u dečijoj kovid ambulanti bilo manje pregleda nego prethodnih dana i priliv najmlađih pacijenata je u padu.

Od početka pandemije do danas, u opštini Aleksandrovac ukupno je evidentiranio 2.785 kovid bolesnika.

Masovna imunizacija stanovništva se sprovodi po utvrđenom rasporedu i podacima preko portala eUprave. U Aleksandrovcu je do sada vakcinisano više od 6.700 lica, a revakcinisano više od 4.000 Župljana. Građani i građanke ove potkopaoničke opštine su imali u izboru tri vrste vakcina - Fajzer/Biontek, AstraZeneka i Sinofarm, a rusku vakcinu Sputnjik V uskoro će dobiti i Dom zdravlja, koji sprovodi proces imunizacije.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track