Najnovije vesti

TEŠKA SITUACIJA U KOVID BOLNICI U SOKOBANJI: Na lečenju 120 obolelih, nema mesta na kiseoniku
Foto: Shutterstock, Ilustracija

pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom

TEŠKA SITUACIJA U KOVID BOLNICI U SOKOBANJI: Na lečenju 120 obolelih, nema mesta na kiseoniku

Srbija

U kovid bolnici u Sokobanji više nema slobodnih kiseoničkih mesta, rekla je direktorka te bolnice dr Vesna Milanović.

U specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti "Sokobanja'' koja je u kovid sistemu trenutno je na lečenju 120 obolelih od kovida-19 iz cele Srbije.

"Sva kiseonička mesta su popunjena, što predstavlja najveći problem. U ovom trenutku 74 pacijenata je na kiseoniku, dok je u intezivnoj nezi njih sedmoro. U poluintenzivnoj nezi nalazi se čak 109 pacijenata, dok su dva pacijenta priključena na neinvazivnu mehaničku ventilaciju (NIV)", precizirala je Milanović.

Ona ističe da je situacija u ovoj kovid bolnici veoma teška i da je samo od juče bilo 35 prijema, te da otpusta i nema.

"Troje pacijenata usled pogoršanja stanja od ponedeljka do danas hitno je transportovano u drugu kovid bolnicu", kaže dr Milanović ukazujući da se brojke menjaju iz minuta u minut.

Ona napominje da je reč o pacijentima sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom zbog čega je rad medicinskih radnika veoma otežan, te da medicinske ekipe i pored toga ulažu sve napore da svim obolelima 24 časa pruže neophodnu negu i pomoć.

"Najmlađi pacijent ima 23 godine, a najstariji 95 godina", navodi dr Milanović i dodaje da među obolelima od virusa korona koji su na lečenju u kovid bolnici "Sokobanja'' pođednako ima i žena i muškaraca.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...