DRAMA U VRANJU: Sin se ušunjao u kovid bolnicu kod bolesne majke, počeo da preti medicinarima, morala da interveniše policija
Foto: Zorana Jevtić

haos

DRAMA U VRANJU: Sin se ušunjao u kovid bolnicu kod bolesne majke, počeo da preti medicinarima, morala da interveniše policija

Srbija -

Neimenovani muškarac ušao je rano jutros u crvenu kovid zonu Zdravstvenog centra Vranje.

U pitanju je čovek čija se majka leči u toj bolnici, a pošto na molbu medicinara nije hteo da izađe napolje morala je da reaguje i policija.

- Zbog verbalnog sukoba na staroj Hirurgiji u Vranju između muškarca kojem je majka hospitalizovana na tom odeljenju i medicinske sestre biće podneta prekršajna prijava protiv ovog muškarca - potvrđuju iz Osnovnog tužilaštva.

Iz Zdravstvenog centra saopštavaju da je sin pacijentkinje, koja se leči od kovida, iskoristio priliku da se ušunja unutra dok su vrata bolnice bila otvorena zbog zamene boca sa kisonikom.

Navodi se da su zaposleni odmah reagovali i rekli mu da napusti kovid bolnicu, ali je žustro reagovao i zbog toga su pozvali policiju.

- Niko od osoblja i pacijenta u kovid bolnici nije povređen. Rukovodstvo Zdravstvenog centra najoštrije osuđuje ovaj incident. Istovremeno poručujemo da ćemo na sve legalno dostupne načine zaštititi svoje zaposlene i pacijente i pozivamo državne organe da ovakve izrednike najstrože sankcionišu u skladu sa zakonom - saopštavaju iz Zdravstvenog centra Vranje.

Tužilaštvo navodi da su medicinskoj sestri upućene uvrede i pretnje, ali fizičkog napada nije bilo pa je zbog toga reč o prekršaju Zakona o javnom redu i miru.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track