TEŽAK VIKEND U LOZNICI: Tri pacijenta preminula, kovid odeljenja skoro puta
Foto: T.Ilić

hospitalizovano 137 pacijenata

TEŽAK VIKEND U LOZNICI: Tri pacijenta preminula, kovid odeljenja skoro puta

Srbija -

Zdravstveni radnici imali su pune ruke posla u prethodna tri dana u lozničkoj Opštoj bolnici i Domu zdravlja "Dr Milenko Marin".

Kovid odeljenja su sve punija, a bitku sa virusom izgubile su još tri osobe tako da se broj smrtnih slučajeva od posledica zaražavanja kovorna virusom popeo na ukupno 153 od početka pandemije.

Na kovid odeljenjima danas se nalazi ukupno 137 pacijenata, devetnaest više nego prvog aprila, od kojih je pet na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a jedan na invazivnoj. Broj pregleda u Trijažnom centru Doma zdravlja minula tri dana bio je veoma veliki, pregledana je 641 osoba sa akutnim respiratornim tegobama, 118 više nego poslednjeg vikenda marta.

Prvi put se sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, lekaru javilo 216 pacijenata dok su ostali bili kontrolni pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 426 pacijenata kojima je urađen rendgen pluća i dijagnostikovane su 74 nove pneumonije. Iz Trijaže je 88 pacijenata upućeno infektologu na dodatni pregled, a u ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno je obavljeno 169 pregleda pri čemu je 68 osoba došlo prvi put, saopšteno je danas u zajedničkom izveštaju obe zdravstvene ustanove.

Nastavljena je imunizacija, na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja do sada je prvu dozu primilo 14.468, a drugu 11.438 osoba.

Lozničani su prethodna dva dana bili veoma disciplinovanii pa nadležni kažu da je iza njih miran vikend. U subotu i nedelju kontrolisano je 80 objekata, nije bilo kršenja mera, a komunalna milicija i inspekcija nisu imale prijava od strane građana za nepoštovanje protivepidemijskih mera.

Inače, sunčan dan, prijatnih plus 11 u 12 sati, i popuštanje mera u Loznici su oberučke prihvaćeni pa su bašte kafiće bile prepune onih koji su se uželeli druženja u tom ambijentu.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track