IMUNIZACIJA U KRALJEVU: Za tri dana vakcinisano 2.403 građana, do sada dato ukupno 48.001 doza
Foto: Kurir/J.S.

bez zakazivanja

IMUNIZACIJA U KRALJEVU: Za tri dana vakcinisano 2.403 građana, do sada dato ukupno 48.001 doza

Srbija -

Od 6. aprila, kada je vakcinacija omogućena bez zakazivanja termina preko portala eUprava, pa zaključno sa 8. aprilom, u Kraljevu su kineskom vakcinom “Sinofarm” vakcinisane 2.403 osobe.

Istovremeno, dato je ukupno 48.001 prvih i drugih doza različitih vrsta vakcina, od čega je 28.155 građana primilo prvu dozu vakcine, a drugu dozu 19.846 osoba.

Na vakcinalnim punktovima u Novoj hali sportova u kraljevačkom naselju Ribnica vakcinišu se i zaposleni iz preduzeća „Leoni“ i „Eurotaj“ kineskom i ruskom vakcinom u prepodnevnim i popodnevnim terminima.

- Želim da pohvalim akciju kompanije „Leoni“, koja sada zapošljava najviše Kraljevčana, a koja je odlučila da vakciniše svoje zaposlene i da se bori sa ovom pošasti u gradovima i opštinama u kojima imaju svoje fabrike, izjavio je u petak dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

On je, zajedno sa Pjerluiđi Gioneom, generalnim direktorom kompanije "Leoni Srbija", obišao vakcinalni punkt u kraljevačkoj Novoj hali sportova i izrazio svoje zadovoljstvo odličnim odzivom građana na imunizaciju.

- Naša fabrika u Kraljevu bila je jedna od prvih koja je pokrenula vakinaciju svojih radnika, a u svojim proizvodnim jedinicama u Kraljevu, Nišu, Prokuplju i Malošištu imamo ukupno 12.630 zaposlenih. Apelujemo na sve njih da se vakcinišu, i da zaštite sebe i druge, kazao je Pjerluiđi Gione.

Gione je rekao da je privilegija što u Srbiji ima dovoljno vakcina protiv bolesti Covid-19 dostupnih građanima koji čak mogu da biraju i koje cepivo će primiti.

- Srbija je odradila odličan posao za svoje građane a to, nažalost, nije slučaj u ostalim zemljama, naglasio je Gione.

Dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja "Kraljevo, kazala je u petak da će u sklopu fabrike "Leoni" uskoro biti otvorena i savremena ambulanta za potrebe zaposlenih i građana koji gravitiraju lokaciji ove kompanije u Kraljevu.

(Kurir.rs/ J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track