02:05

Stravičan prizor u Subotici: Uginuo pas koji je godinama bio mučen

KURIR TELEVIZIJA

KO IMA SRCA OVO DA URADI SVOM PSU? Uginula ženka iz Subotice nađena u STRAVIČNIM ranama i ucrvljana držana par metara od gazde

Srbija -

Poslednjih meseci u fokusu javnosti je problem neodgovornog vlasništva pasa. Bilo zbog tragičnih napada koje su upravo kućni psi izvršili na ljude, bilo da je u pitanju nehumani ljudski čin prema psima, poput nedavnog, koji je šokirao Subotične.

Stravičan prizor psa koji danima u dvorištu, ispod drveta leži bespomoćan i u najmanju ruku zapostavljen, na samo par metara od svoje vlasnice, šokirao je javnost. Na poziv komšija, subotičko udruženje za zaštitu i brigu o životinjama, izašlo je na adresu i spasilo ga mučne sudbine.

- Pas je ležao na samo 5 metara od svoje gazdarice, sva u ranama, a čak su je i crvi napali. Zaadila je i srčanog crva. Mi smo došli da pitamo da li možemo da odvedemo psa na lečenje, jer je bio u užasnom stanju, a gazdarica je pristala na to, rekavši da ona nema pare da plaća lečenje životinje - kaže Beti Horvat iz Udruženja "Subotičke njuškice".

Veterinar Slobodan Stevanov bio je šokiran prizorom koji je zatekao.

- Pas verovatno danima ne jede, iscrpljen je, ucrvljan sa statusom oboljenja od sečanog crva, vrlo loše stanje - kaže veterinar.

Iz Udruženja kažu da nikada do sada nisu zatekli psa u ovakvom stanju, pa čak ni one koje pronalaze napuštene na ulici.

- Ta žena je svog psa vakcinisala svake godine, ona ga je održavala u svom dvorištu u nekim uslovima pa je pas doživeo 10 godina, ali šta se sa njom desilo i zašto se nekim ljudima to desi da napuste životinju i da je ostave da se pati i muči i da preživnjava tu neku bol, to nam nikada neće biti jasno - kaže Beti Horvat, Udruženje "Subotičke njuškice".

Umesto da je posle oporavka dočekaju raširene ruke udomitelja, uprkos svim naporima veterinara, u susret ove ženke šarplaninca stigla je smrt i to samo par sati nakon snimanja ove priče. Slučaj je nakon uviđaja policije i veterinarske inspekcije, prosleđen tužilaštvu.

Mnogi se sa pravom pitaju ko ima srca da se ovako ponese prema svojim ljubimcima, a poslat je i jasan apel svima koji ne žele više da brinu o svojim životinjama da se obrate udruženjima ili ih daju na usvajanje.

Bonus video:

00:10

PAS JE LEŽAO A ON GA JE BEZ RAZLOGA ŠUTIRAO! Strašan snimak iz centra Beograda: Mučio psa dok je bio vezan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track