Najnovije vesti

JOŠ JEDAN RAMAZAN U DOBA KORONE: Džamije uz poštovanje mera otvorene za molitvu, ne prekida se vakcinacija
Foto: Kurir.rs/ Z.Š.

novi pazar

JOŠ JEDAN RAMAZAN U DOBA KORONE: Džamije uz poštovanje mera otvorene za molitvu, ne prekida se vakcinacija

Srbija

Novi Pazar - Vernici islamske veroispovesti dočekuju još jedan Ramazan, najvažniji i najradosniji mesec u islamu u uslovima pandemija korona virusa.

Ramazan je počeo sinoć, a prema verskim propisima trajaće narednih 30 dana, do 13. maja, do kada su vernici dužni da se tokom dana uzdržavaju od jela i pića, loših misli i dela, provodeći vreme u molitvni i činjenju dobrih dela.

Prošle godine za vreme Ramazana džamije su bile zatvorene, ove godine obavljanje večernje molitve biće omogućeno uz pridržavanje propisanih epidemioloških mera.

Novi Pazar
foto: Kurir.rs/ Z.Š.

Sead Naufović, reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije izjavio je da se tokom meseca Ramazana neće prekidati primanje vakcine.

- Tokom posta se ne može popiti ni kap vode, ne može se hrana uneti, niti se može lek koristiti, ali je dozvoljeno primiti vakcinu ukoliko ona u sebi ne sadrži hranljive sastojke, kao što je slučaj sa ovim vakcinama. Prijavio sam se i u redu sam za vakcinu - rekao je Nasufović.

Mevlud Dudić, predsednik Mešihata islamske zajednice u Srbiji pozvao je vernike na oprez i odgovornost, na čuvanje zdravlja i života.

- Slušamo o velikom broju novozaraženih i umrlih, ali i svedočimo nastojanju nadležnih organa da se, kroz program imunizacije, suzbije dalje širenje virusa, što zahteva našu punu podršku - rekao je Dudić.

(Kurir.rs/ Z. Š.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...