ODLOŽEN 14. FESTIVAL GLUMAČKIH OSTVARENJA U LOZNICI: Korona ipak pomerila predstave, manifestacija odložena za maj
Foto: T.Ilić

raspored nastupa ostaje isti

ODLOŽEN 14. FESTIVAL GLUMAČKIH OSTVARENJA U LOZNICI: Korona ipak pomerila predstave, manifestacija odložena za maj

Srbija -

LOZNICA – 14. Festival glumačkih ostvarenja zbog epidemijske situacije u zemlji pomeren je tako da bi trebalo da traje od 10. do 17. maja, odlučio je Organizacioni odbor manifestacije. Glumci pred publiku ipak neće izaći u prvobitno planiranom periodu od 19. do 26. aprila.

Odbor je saopštio je i da raspored nastupa izabranih predstava ostaje onakav kako je već dogovoreno.

- Organizacioni odbor se složio da se termin održavanja festivala pomeri za maj u nadi da će se epidemijska situacija još više stabilizovati i omogućiti nam da ga održimo u daleko sigurnijim uslovima kako za same učesnike tako i za našu publiku i organizatore. U svakom slučaju i u maju ćemo preduzeti sve potrebne mere koje nalaže i preporučuje Krizni štab vezane za okupljanje većeg broja ljudi na jednom mestu – saopštio je Organizacioni odbor festivala koji organizuje Pozorište lozničkog KUD ‘’Karadžić’’.

Loznica, pozorište
foto: KUD ''Karadžić''

Za ovogodišnji Festival glumačkih ostvarenja javilo se sedamnaest amaterskim pozorištima, a odabrano je šest, saopštio je ranije organizator manifestacije. Festival će po tradiciji, van konkurencije, otvoriti domaćini predstavom ‘’Prosidba medveda ‘’, Antona Pavloviča Čehova, a onda će iz večeri u veče pred publiku po sledećem redu izlaziti pozorišta. Prvo Novosadsko amatersko pozorište ‘’Šmirnati’’ - ‘’Luda lova’’, Gradsko pozorište Jagodina sa predstavom ‘’Opet plače, al sad od sreće’’, Pozorište ‘’Milivoje Živanović’’ – Centar za kulturu Požarevac ‘’Umorni’’, Ustanova kulturni Centar Smederevska Palanka – Gradsko pozorište Palanka ‘’Šta je sobar video’’, Leskovački kulturni centar - ‘’Bliži nebu’’, Amatersko pozorište ‘’SB’’ Sokobanja – ‘’Moja žena se zove Boris’’, a u čast nagrađenih će 17. maja na kraju festivala predstavu ‘’Pinokio za odrasle’’ izvesti My ART BGD & Pozorište Obrenovac.

Ove godine su, kažu organizatori, prijave stigle i iz Blaca, Velike Plane, Starog Sela, Kostolca, Boljevaca, Ćuprije, Despotovca, tri pozorišta iz Beograda i Šida. Kao i prethodnih godina biće uručene nagrade za najbolju mušku i žensku ulogu, najbolje muške i ženske epizodiste I najboljeg mladog glumca, a ‘’Karadžić“ će nekome od svojih članova dodeliti nagradu ‘’Petar Grujić“, za doprinos razvoju pozorišne scene u Loznici. Organizatori se nadaju da će narednog meseca korona situacija biti takva da će glumci konačno izaći pred publiku.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track