PREMINULA JOŠ 2 KOVID PACIJENTA: Korona ne popušta i nastavlja da kosi ali iz Loznice stižu i lepe vesti, za 7 dana rođeno 13 beba
Foto: T. Ilić

bilans u lozničkom kraju

PREMINULA JOŠ 2 KOVID PACIJENTA: Korona ne popušta i nastavlja da kosi ali iz Loznice stižu i lepe vesti, za 7 dana rođeno 13 beba

Srbija -

LOZNICA - Stisak koronavirusa još uvek ne popušta sudeći prema podacima iz Opšte bolnice u Loznici i ovdašnjeg Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’. Tokom jučerašnjeg dana preminula su još dva kovid pacijenta u lozničkoj bolnici tako da su od posledica zaražavanja kovidom-19 od početka pandemije do sada ovde ugašeni životi 161 osobe.

U Trijažnom centru Doma zdravlja juče je pregledano 199 osoba, 31 manje nego prethodnoga dana, od kojih je 56 došlo na prvi pregled, a ostali su imali kontrole. Infektologu je upućeno 39 pacijenata.

Kroz ambulantu Infektivnog odeljenja prošlo je 68 osoba, a od tog broja se trideset prvi put javilo lekaru zbog simptoma koji možda ukazuju na koronu. Na 178 rendgenskih snimaka pluća, sedam više nego u ponedeljak, otkrivene su pneumonije kod 22 pacijenta.

Trenutno je na bolničkom lečenju jedna osoba više nego dan pre pa je na kovid odeljenjima ukupno 131 pacijent. Njih devet je na neinvazivnoj respiratornoj podršci, a dva na invazivnoj. U bolnici kažu da pacijenti imaju teške kliničke slike i da su ogromni protoci kiseonika zbog čega im već neko vreme svakodnevno cisterne dovoze po četiri tone ovoga gasa. Ponovo je više prijema nego otpusta, a trenutno su kreveti prazni samo toliko da se kada jedan pacijent ode promeni posteljina za novoga. Prema rečima Dragane Mitrović, portparola bolnice, u ustanovi je trenutno na kovid pozitivno jedanaest zaposlenih, četiri doktora, šest medicinskih sestara i jedan pomoćni radnik. Svi se nalaze u kućnoj izolaciji.

Na svu sreću život ide dalje pa iz bolnice stiže lepa vest da je u minulih sedam dana u ovdašnjem porodilištu svet ugledalo trinaest beba, sedam devojčica i šest dečaka.

Kurir.rs/T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track