KURIR TELEVIZIJA

BELA ZVONA NA ULICAMA SOMBORA: Postavljeni prvi kontejneri za reciklažu staklenih ambalaža

Srbija -

Na somborskim ulicama nedavno su osvanula prva bela "zvona". Reč je o kontejnerima za reciklažu staklenih ambalaža, koje su sugrađani željno iščekivali, jer je, kako kažu, odlaganje ove vrste otpada bio dugogodišnji problem.

Sombor, reciklaža, kontejneri za reciklažu
foto: Kurir televizija

Kako se ovom bačkom gradu pripisuje epitet "zelenog", lokalna samouprava svake godine ulaže značajna sredstva u projekte kojima će zaštiti životnu sredinu i unaprediti njen kvalitet.

- Ja sam već uveren, s obzirom na to da nije prošlo ni par dana od postavljanja, već imamo kontejnere koji su puni. Somborci su već pokazali svoju brigu o životnoj sredini. Naš cilj je da postavljamo i druge kontejnere za reciklažu - kaže Antonio Ratković, gradonačelnik grada Sombora.

Sombor, reciklaža, kontejneri za reciklažu
foto: Kurir televizija

Projekat ima za cilj i da se postavljanjem infrastrukture u vidu kontejnera poveća prikupljanje staklene ambalaže za 20 odsto i uspostavi isplativ sistem tretmana i ponovne upotrebe otpada od stakla kako u Srbiji, tako i u regionu.

Do sada je postavljeno 90 ovakvih kontejnera u gradu i na frekventnim lokacijama u svih 15 prigradskih naselja, dok će u narednim danima Somborcima biti na raspolaganju još 60 belih "zvona".

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TELEVIZIJU UŽIVO

Bonus video:

03:25

ODLIČAN ODZIV SOMBORACA ZA IMUNIZACIJU: Uproseku vakcinu DNEVNO primi 450 ljudi! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track