DONACIJA NEMAČKE KOMPANIJA: 2 osnovne škole u Rasinskom okrugu dobile zaštitnu opremu
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

osnovne škole Nada Popović i Jovan Popović

DONACIJA NEMAČKE KOMPANIJA: 2 osnovne škole u Rasinskom okrugu dobile zaštitnu opremu

Srbija -

Nemačka kompanija koja je najveći poslodavac u Rasinskom okrugu sa više od 1.800 zaposlenih još jednom je pokazala da je pre svega društveno odgovorna i da joj je zdravlje i bezbednost kako samih zaposlenih, tako i svih građana i dece na prvom mestu.

Naime, ove nedelje kompanija je donirala ukupno 1200 KN95 zaštitnih maski, kao i sredstva za dezinfekciju osnovnim školama "Nada Popović" i "Jovan Popović".

- Ova donacija predstvalja podršku prosveti koja se u ovom trenutku susreće sa velikim problemima. Iz kompanije podsećaju da je zaštita dece i omogućavanje bezbedne nastave u obrazovnim ustanovama od posebnog značaja za društvo u celini, a svakako ne treba zanemariti i pomoć roditeljima za koje kupovina zaštitnih sredstava takođe predstavlja značajan udarac na budžet. Kako je ovo još jedna u nizu akcija i donacija koje su realizovane tokom prošle i ove godine, a da svakako nije i poslednja, kompanija Kromberg & Schubert poziva i sve ostale privrednike Rasinskog okruga da podrže ovu inicijativu i da pomognu školam u skladu sa svojim mogućnostima, kaže se u saopštenju najveće kruševačke kompanije.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track