KAD ZAGRME KROZ BANJU KOVILJAČU: Motociklisti hrle, za vikend takmičenje i vožnja na motorima po Gučevu
Foto: Kurir/T.Ilić

šesti Gučevski izazov za vikend

KAD ZAGRME KROZ BANJU KOVILJAČU: Motociklisti hrle, za vikend takmičenje i vožnja na motorima po Gučevu

Srbija -

BANJA KOVILJAČA - Hardenduro dvodnevno takmičenje Gučevski izazov 2021 biće održano predstojećeg vikenda u Banji Koviljači i po zahtevnim terenima legendarne planine Gučevo.

Za šesto ovakvo druženje ljubitelja motocikala koji uživaju u nadmetanju i adrenalinskoj vožnji prijavilo se stotinak takmičara uglavnom iz Srbije, ali i iz susedne BiH, odnosno Republike Srpske, Hrvatske i Slovenije.

Takmičenje organizuje moto klub ‘’Hard enduro Loznica’’ a prvoga dana, u subotu, predviđeno je da bude vožen prolog sa zahtevnim preprekama, kod doma kulture ‘’Aleksandar Saša Petrović’’, u centru Banje Koviljače, a onda sledi start prve vožnje.

Motori, Banja Koviljača
foto: Kurir/T.Ilić

U nedelju predstoji još jedna vožnja na motorima po Gučevu. Učesnici koji dolaze u Koviljaču kažu da je gučevska staza jedna od boljih u našoj zemlji, vrlo je izazovna, smenjuju se različiti tereni, kamen, zemlja, blato, i nudi sve ono što ovaj sport čini lepim i sve što zahteva veštinu vožnje.

Kao i uvek, bezbednost je na prvom mestu i svaki takmičar mora imati ispravan motocikl i svu neophodnu zaštitnu opremu. Druženje se završava u nedelju posle druge vožnje kada će biti poznato ko su najuspešniji učesnici ‘’Gučevskog izazova 2021’’, koji će biti vožen u klasama ‘’A’’, ‘’B’’, ‘’C’’, ‘’Veteran’’ i ‘’Turist’’. Ova motodisciplina veoma je zahtevna jer se vozi van uređenih puteva, često po izuzetno teškim terenima i prelaze brojne prepreke.

Motori, Banja Koviljača
foto: Kurir/T.Ilić

Inače, prošle godine ‘’Gučevski izazov 2020’’ održan je uprkos pretnji koronavirusa. Vozilo se krajem juna, a bilo je 70 takmičara uglavnom iz Srbije, ali i susedne BiH.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track