Najnovije vesti

KORONA U RASINSKOM OKRUGU: Epidemija se ne smiruje, zaraženo još 49 građana
Foto: Printscreen/RTS

epidemiološka situacija

KORONA U RASINSKOM OKRUGU: Epidemija se ne smiruje, zaraženo još 49 građana

Srbija

Kovid situacija u Rasinskom okrugu je ponovo počela da raste, ali do nivoa proseka koliko je bilo u prethodnoj nedelji. Izveštaji Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca za dane vikenda i ponedeljak su uvek preliminarni i ne odražavaju pravo stanje zbog neradnih dana i smanjenog rada ovlašćenih laboratorija u to vreme.

Najnovija informacija iz ove ugledne zdravstvene ustanove kaže da je u Rasinskom okrugu broj pozitivnih lica na korona virus 49 i da je veći nego juče, ali u granicama proseka u poslednjih nekoliko dana.

Najviše novoinficiranih lica je iz Kruševca 30, zatim iz Trstenika 13 i po tri nova pozitivna slučaja na virus Kovid 19 zabeležena su u Ćićevcu i Aleksandrovcu. Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu hospitalizovan je 41 pacijent sa lakšom kliničkom slikom, a u Kovid bolnici u prigradskom naselju Parunovac je na lečenju oko 200 lica sa srednje teškom i kliničkom slikom. 

Ohrabrujuća je činjenica da je broj obolelih učenika i prosvetnih radnika u osnovnim i srednjim školama već duže vremena na istom nivou, kao i broj prvih pregleda u Kovid ambulanti “14. oktobar” i u opštinskim domovima zdravlja.

Kurir.rs/

Ž. M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...