02:54

Cene jaja u Subotici

KURIR TELEVIZIJA

CENE SA SUBOTIČKE PIJACE PRED VASKRS: Najskuplje jaje 150 dinara, a ono već ukrašeno košta i duplo više, a tek MESO!

Srbija -

Gužva, žamor, puni cegeri i poluprazni novčanici, slika je Mlečne pijace u Subotici, na kojoj se u jutarnjim časovima mogao videti veliki broj građana koji su obavljali poslednju kupovinu pred Vaskrs.

Najviše su se birala jaja, čija cena se kreće u rasponu od 10 do 15 dinara za kokošija, od 20 do 25 po komadu za morčija i pačija i oko 150 dinara za guščija.

1 / 1 Foto: Kurir Tv

Cena farbi za jaja po kesici se kreću od 10 dinara pa do 300, koliko je potrebno izdvojiti za prehrambene boje. Tu su i nalepnice i drugi ukrasi koji se mogu pazariti od 30 do 50 dinara po tabli.

Gabriška Nađkanas, prodavačica jaja na Mlečnoj pijaci u Subotici kaže da Subotičani uglavnom uzimaju veća jaja.

1 / 1 Foto: Kurir Tv

Za malo manje vične domaćice, vredne ruke Subotičanki izradile su ona ukrasna jaja, koja po komadu koštaju od 40 do 350 dinara.

Domaćice kažu da su za farbanje najbolja ona domaća, kokošija, i to bela. Jaja najčešće boje tradicionalnim tehnikama poput lukovine ili cvekle, a neki ih farbaju čak i step sokom.

1 / 1 Foto: Kurir Tv

Na prazničnoj trpezi Vojvođana pored vaskršnjih jaja, u nedelju će se naći i šunka, koja se može nabaviti po ceni od oko 1.200 dinara po kilogramu, kao i dimljena kobasica za čiji kilogram je potrebno izdvojiti oko 700 dinara.

A šta kažu prodavačice i domaćice, pogledajte u video prilogu Kurir televizije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track