ZLATIBOR KRCAT ZA USKRS: Očekuje se 20.000 turista za praznike, gondola glavna atrakcija FOTO
Foto: RINA

PUNO KAO OKO

ZLATIBOR KRCAT ZA USKRS: Očekuje se 20.000 turista za praznike, gondola glavna atrakcija FOTO

Srbija -

Svi koji su se u prethodna dva dana iz pravca Beograda uputili ka Zapadnoj Srbiji, stigli su na svoja odredišta. Gužve na autoputu više nema, ali ju je sada zamenila gužva u planiskim centrima. Tradicionalno najpopularnija planina Zlatibor prepuna je gostiju, a tokom ovih nekoliko prazničnih dana očekuje se da kroz nju prođe preko 20.000 turista.

Zlatibor
foto: RINA

"Zlatibor je već godinama unazad jedna od najinteresnatijih lokacija za posetioce tokom prvomajskih u vaskršnjih praznika. Sve je bilo rezervisano danima unazad i tražio se krevet više. Ono što nam je išlo na ruku svakako su dobri vremenski uslovi, pa će posetioci moći da uživaju u svim čarima Zlatibora", rekao je Vladimir Živanović direktor TO Zlatibor.

Zlatibor
foto: RINA

Najposećenije lokacije su Gostilje vodopadi, Staro selo Sirogojno, Stopića pećina, Kaubojski grad, Avantura park i Zip lajn na Ljubišu. Svojevrsna atrakcija svakako je i vožnja Gold gondolom za koju intersovanje ne jenjava od početka godine, kada je upriličeno zvanično otvaranje.

Zlatibor
foto: RINA

"Zlatibor svakako ne obuhvata samo Kraljev trg i uređen centar, već ogromno prirodno bogatstvo. Korona virus mnoge je upravo vratio prirodi, pa gosti Zlatibora svoje vreme najčešće provode u dugim šetnjama i planinarenju uređenim stazama, vožnji bicikla. Odlična klima i povoljna ruža vetrova čine ovu destinaciju vazdušnom banjom, sa koje se posetioci vrate odmorni", kaže Živanović.

Zlatibor
foto: RINA

U ugostiteteljskim objektima poštuju se sve epidemijske mere, a tokom praznika neće biti održavane manifestacije. Najposećenija srpska planina raspolaže sa oko 30.000 ležajeva, a cena u privatnom smeštaju se kreću oko 20 evra, dok je za boravak u hotelima potrebno izdvojiti od 40 do 90 evra.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja