Stranke na vlasti nisu potpisale koalicioni sporazum

Novi Sad

Stranke na vlasti nisu potpisale koalicioni sporazum

Srbija -
Nedostatak papira ne znači da mi slabije funkcionišemo, nipošto, koalicioni sporazum je tehnički detalj koji nije finalizovan, tvrdi predsednik Gradskog odbora SPS Siniša Sević

NOVI SAD - Stranke na vlasti u Novom Sadu - Demokratska stranka (DS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Socijalistička partija Srbije (SPS) - nikad nisu potpisale koalicioni sporazum o formiranju vlasti, preneo je danas novosadski Radio 021.

Predsednik Gradskog odbora SPS-a Siniša Sević potvrdio je da gradska vlast funkcioniše na osnovu "usmenog dogovora" i rekao da je potpisivanje sporazuma samo "formalnost" i da koalicija dobro funkcioniše.

"Nedostatak papira ne znači da mi slabije funkcionišemo, nipošto, koalicioni sporazum je tehnički detalj koji nije finalizovan", tvrdi Sević.

Predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov, iz LSV-a, kazala je da očekuje da će sporazum biti potpisan do kraja leta.

"Mi smo napravili predlog koalicionog sporazuma, a zašto on nije potpisan, moraćete da pitate Demokratsku stranku (DS)", kazala je Jerkovljeva.

Niko iz DS-a nije bio dostupan za komentar, naveo je Radio 021.

Taj radio je javio da je DS odbio da potpiše koalicioni sporazum, jer je LSV tražio izmenu Statuta grada, pošto po sadašnjem statutu gradonačelnik Igor Pavličić jedini direktno upravlja budžetskim rezervama. LSV je to ocenio kao "monopolističko" raspolaganje ovim sredstvima.

Aleksandra Jerkov je još kazala da Statut grada nije usklađen ni sa brojnim zakonima koji su doneseni od njegovog usvajanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track