KORONA U RASINSKOM OKRUGU: 26 novozaraženih, najviše iz Trstenika
Foto: Zorana Jevtić

bolja epidemiološka situacija

KORONA U RASINSKOM OKRUGU: 26 novozaraženih, najviše iz Trstenika

Srbija -

Prema najnovijim informacijama Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, u Okrugu je u poslednja 24 časa povećan broj novoinficiranih lica za 26.

Od kada je zavladala epidemija koronavirusa u Srbiji prvi put nije bilo najviše novih bolesnika u Kruševcu, kao ubedljivo najvećem gradu u ovom delu Srbije. Pimat je sada preuzeo Trstenik sa 11 novozaraženih lica, Kruševac je na drugom mestu sa 8, sledi Varvarinu sa 6 , jedna novoobolela osoba je iz Ćićevca, a u Brusu i Aleksandrovcu zvanično nema novih kovid bolesnika.

Na infektivnom odeljenju gradske Opšte bolnice Kruševac hospitalizovano je 38 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, što je za šest više u odnosu na prethodni izveštaj.

Od 49.122 uzorka, pozitivnih na virus Kovid 19 je bilo 20.908, izlečeno je 18.803, a pod medicinskim nadzorom 45.255 građana i građanki. Do sada je od posledica ove planetarne pošasti preminulo 518 ljudi, od kojih je 340 muškaraca i 178 žena. U osnovnim i srednjim školama svetska zaraza je zauzdana, imalo je do sada 543 zaražena đaka i 121 prosvetni radnik.

Proces masovne imunizacije se odvija u skladu sa utvrđenim programima i terminima u Kruševcu i u opštinama Rasinskog okruga, a realizuje se iznad očekivanja. Do sada je ukupno vakcinisano 57.913 lica, a revakcinisano 47.152.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track