U SREMSKOJ MITROVICI GRADE GROBLJE ZA KUĆNE LJUBIMCE: Konačno sahranjivanje životinja na legalan način
Foto: Kuriri televizija

KURIR TELEVIZIJA

U SREMSKOJ MITROVICI GRADE GROBLJE ZA KUĆNE LJUBIMCE: Konačno sahranjivanje životinja na legalan način

Srbija -

Prvi korak u realizaciji ideje o izgradnji groblja za kućne ljubimce u Sremskoj Mitrovici je načinjen. Lokalna vlast je usvojila predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije groblja za ljubimce, a nadležno preduzeće će ga izraditi u narednom periodu.

Najteži trenutak u životu sa kućnim ljubimcem jeste onaj kada se sa njim morate rastati. Životinju s kojom dele svakodnevnicu, kada ugine, do sada najčešće su građani sahranjivali na nedozvoljene načine. Ideja o groblju je naišla na razumevanje.

Groblje za kućne ljubimce, Sremska Mitrovica
foto: Kuriri televizija

Iz udruženja za pomoć i zaštitu životinjama ocenjuju ideju kao dobru, jer će vlasnici imati manje muke, ali će i zaštita životne sredine biti podignuta na viši nivo.

- Ljudi uvek imaju problem gde će sa ljubimcem kad životinja ugine. To pitanje je bilo nerešeno, ovo je odličan projekat - Jasmina Živković Udruženje "Lea" Sremska Mitrovica.

Groblje za kućne ljubimce, Sremska Mitrovica
foto: Kuriri televizija

Vlasnici se teško rastaju od četvoronožnih prijatelja, pa ih često sahranjuju i u svojim dvorištima, što nije dozvoljeno.

Ideja je da groblje ima kapacitet preko 2500 mesta, kako grobnih, tako i za urne, obuhvataće i krematorijum i još jedan azil za napuštene životinje. U planu je da lokacija bude van grada, na takozvanom Voganjskom putu.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track