02:01

kafana

KURIR TELEVIZIJA

OVO JE SRBIJA, I SVE JE MOGUĆE U KRAGUJEVCU! Vakcinacija u kafani uz pečenog vola VIDEO

Srbija -

Da u Srbiji ništa ne može da prođe bez kafane, pa ni vakcinacija, dokazali su Kragujevčani!

Oni su uz pečenog vola i prvoklasni gulaš organizovali tradicionalno dobrovoljno davanje krvi, ali i imunizacija građana.

Vlasnica čuvene kragujevačke kafane, Ljubinka Rašković, za Kurir televiziju kaže da se ova godina pokazala kao godina života i smrti u kojoj je na svakom od nas da da svoj doprinos u borbi protiv nevidljivog neprijatelja.

"Mi smo se složili da malo pomognemo i nama i drugima", objasnila je ona.

Imunizacija u atmosferi druženja i uz dobru hranu pokazala se kao pun pogodak, pa ne čudi da je izazvala veliko interesovanje kod Kragujevčana.

Slavica Đukić Dejanović kaže da je masovna vakcinacija poruka da ima razloga da građani budu opušteni.

"Ima načina da se spreči. Početak epidemije je bio strašan, plašili smo se, nismo znali ništa. Sada znamo pouzdano da vakcina izvanredno štiti!", saopštila je Đukić Dejanović.

Kragujevčani su na ovaj način imali priliku da se na kratko podsete kako je izgledalo vreme pre pandemije kada su kafane bile otvorene, ali i da svojim primerom i druge građane i ugostitelje podstaknu na imunizaciju.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:13

VAKCINA JE DOSTIGNUĆE ČOVEČANSTVA! Doktorka Danica Grujičić ZAGRMELA: Potpuno je NEODGOVORNO pričati da je vakcinacija OPASNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track