KOVID SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Novozaraženih još 15 građana
Foto: T. Ilić

EPIDEMIJA KOVID19

KOVID SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Novozaraženih još 15 građana

Srbija -

Kovid situacija u Rasinskom okrugu je, u poslednjih desetak dana, u fazi stabilizacije u svim segmentima.

Znatno je manji broj prvih pregleda, a drastično je smanjen broj novoobolelih građana i građanki i hospitalizacija u Opštoj bolnici u Kruševcu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, na teritoriji Rasinskog upravnog okruga, od korona virusa obolelo je još 15 osoba. Najveća zaraza je u Kruševcu - 9 novih slučajeva, u Brusu 3, u Varvarinu 2 i u Ćićevcu 1, a iz Trstenika nema izveštaja. Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu hospitalizovana su 38 bolesnika sa lakšom kliničkom slikom, koliko je bilo i prethodnog dana.

Nekoliko dana unazad u Kovid ambulanti "14. oktobar" se obavi od 30 do 50 prvih pregleda i najviše 70 kontrolnih dnevno što je znatno manje u odnosu na prethodni period, kada je bilo od 400 do 500 svakoga dana.

U osnovnim i srednjim školama epidemija korona virusa je praktično zauzdana, do sada ima 543 zaražena đaka i 121 prosvetni radnik.

Do sada je od posledica ove planetarne pošasti preminulo 518 ljudi, od kojih je 340 muškaraca i 178 žena. Proces imunizacije teče predviđenim dinamikom. Pored Hale sportova u Kruševcu i opštinskih domova zdravlja, obavlja se u još dve gradske ambulante ( u Bivolju i Parunivcu) i u 25 seoskih ambulanti. Do sada je vakcinisano više od 35 odsto punoletnih građana, a revakcinisano oko 30 odsto. Odziv stanovništva na masovnu imunizaciju je zadovoljavajući i spada u red najboljih u Srbiji.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track