Gradonačelnik Stevan Bakić obišao DP Komval u Čantaviru
Foto: Grad Subotica

Gradonačelnik Stevan Bakić obišao DP Komval u Čantaviru

Srbija -

„Društveno preduzeće za komunalne poslove 'Komval' iz Čantavira je posle više od jedne i po decenije dobilo ozbiljne i sposobne organe upravljanja. Vlada Srbije je zaključkom imenovala zastupnika državnog kapitala, to jest Skupštinu društva, a odlukom Skupštine, 17. marta 2021. godine, za direktora je imenovana Ildiko Vituška. 'Komval' je specifično i jedinstveno preduzeće, kako zbog niza komunalnih usluga koje obavlja tako i zbog svog statusa, jer je jedno od retkih društava u Srbiji koje je u statusu društvnog preduzeća“, izjavio je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić nakon što je sa narodnim poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srbije Milimirom Vujadinovićem i članom Skupštine DP „Komval“, Sašom Gravorcem, obišao Društveno preduzeće za komunalne poslove 'Komval' u Čantaviru, naselju nadomak Subotice.

Čantavir, DP Komval
foto: Grad Subotica

Gradonačelnik Bakić je istakao da je preduzeće „Komval“ veoma značajno za stanovništvo Čantavira i okolnih sela, pre svega po pitanju održavanja grobalja i pogrebnih usluga, pijačne delatnosti, odnošenja otpada, odražavanja dečijih igrališta i izradu dečjih sprava, za koje poseduje i posebne sertifikate, kao i zbog drugih komunalnih delatnosti koje su od vitalne važnosti za svakodnevni život građana koji žive u ovim naseljima.

Čantavir, DP Komval
foto: Grad Subotica

„Grad Subotica će u okviru zakonskih mogućnosti dati sve od sebe da pomogne i unapredi rad DP 'Komval'. Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije i republičkim organima koji su prepoznali značaj ovog preduzeća i preduzeli prve korake da 'Komval“ učine efikasnijim. U toku je pravno uređenje preduzeća, donošenje statuta, pravilnika o radu, pravilnika o sistematizaciji, zaključivanje novih ugovora o radu, uređenje postupka javnih nabavki i drugih internih akata. Novom rukovodstvu bih poželeo da bude odgovorno, savesno, a Grad će biti dobar partner gde god to bude moguće“, naglasio je Stevan Bakić.

Čantavir, DP Komval
foto: Grad Subotica

Milimir Vujadinović je rekao da poseta gradonačelnika Subotice preduzeću „Komval“ govori, prvenstveno, o odgovornosti gradskih vlasti kada je u pitanju zajednica u Čantaviru, kao i o pristupu koji subotička lokalna samouprava ima prema svima onima koji žive na teritoriji grada Subotice, bez obzira da li žive u centralnim, gradskim, ili u prigradskim mesnim zajednicama.

Čantavir, DP Komval
foto: Grad Subotica

„Grad Subotica je danas poručio da će raditi na poboljšanju kvaliteta velikog obima komunalnih usluga koji se tiču svakog građanina Čantavira i okolnih naselja, a kojima se opslužuje od 12.000 do 14.000 stanovnika“, kazao je Vujadinović.

Čantavir, DP Komval
foto: Grad Subotica

Veoma je važno, dodao je, da u „Komvalu“ desetine zaposlenih obezbeđuju egzistanciju za svoje porodice

Čantavir, DP Komval
foto: Grad Subotica

„Činjenica je da u Čantaviru i okolini žive uglavnom pripadnici mađarske nacionalne zajednice. To, naravno, pokazuje i brigu ovog grada prema manjinskim nacionalnim zajednicama i kvalitetu njihovog života. Ovo što danas rade Grad Subotica i gradonačelnik Bakić, što radi ova vlast, može i te kako da posluži kao primer za neke lokalne samouprave zemalja u regionu, gde srpska zajednica živi kao manjinska“, podvukao je Milimir Vujadinović.

Čantavir, DP Komval
foto: Grad Subotica

Direktor DP „Komval“, Ildiko Vituška, rekla je da „Komval“ posluje od 1958. godine, da je za to vreme pretrpelo ogromne poteškoće i promene, da je preduzeće saniralo gubitak iz 2019. u iznosu od 2,5 miliona dinara i da je prethodnu poslovnu godinu završilo sa pozitivnim finansijskim rezultatom.

Čantavir, DP Komval
foto: Grad Subotica

„Preduzeće ima 24 zaposlena, a do kraja godine očekujemo da ćemo zaposliti još osam radnika. Iskoristila bih ovu priliku da se na nesebičnoj pomoći i podršci zahvalim Vladi Srbije, premijerki Ani Brnabić, gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću i narodnom poslaniku Milimiru Vujadinoviću“, istakla je Ildiko Vituška.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track