KULTUROM PROTIV KORONE: U Kruševcu otvorena tradicionalna đačka manifestacija Fešt (FOTO)
Foto: KCK

5 predstava za nedelju dana

KULTUROM PROTIV KORONE: U Kruševcu otvorena tradicionalna đačka manifestacija Fešt (FOTO)

Srbija -

Kruševac se kulturno bori protiv epidemije korona virusa organizacijom kulturno-umetničkih manifestacija u sklada sa epidemiološkim merama. U Kulturnom počeo je 17. Festival školskog teatra FeŠT i trajaće do 17. maja.

Kruševačka publika, a posebno mladi, moći će za nedelju dana da vide pet predstava, a u okviru ovog programa održaće se i dramsko-obrazovna radionica. Festival je otvorila edukatina predstava "Pozorišni bonton", komad KCK, prema tekstu Stefana Klečina, a u adaptaciji i režiji Lidije Užarević.

Fešt, Kruševac
foto: KCK

U utorak će nastupiti Dramski studio "Sveti Sava" predstavom "Skrovišta slobodišta". Tekst su napisali su učenici 8/1 i 8/2, OŠ "Sveti Sava" iz Čitluka, a režirala je njihova nastavnica srpskog jezika Sandra Maksimović.

Dramsko-obrazovana radionica "Mlado pozorište u pokretu" biće na programu u sredu, 12. maja, i namenjena je pedagozima, a realizovaće je Dečiji kulturni centar iz Beograda.

Predstava "@Instabajka", tekst i režija Tamara Milutinović, po ideji Vasilija Stankovića, predviđena je za sredu, 13. maja, u realizaciji Dramske sekcije "Jovanovci" iz OŠ "Jovan Popović".

Fešt, Kruševac
foto: KCK

Komad "Ja Draga", izvešće dramska sekcija "Kameo" iz OŠ "Brana Pavlović" iz Konjuha, u četvrtak 14 maja, prema tekstu i u režiji Ivana Čolića.

Ovogodišnji FEŠT zatvoriće Neformalna umetnička inicijativa Kulturociklin, predstavom "Kulturociklin END CALL" koju je napisala i režirala Sandra Maksimović, u ponedeljak 17. maja,

Na kraju festivala biće dodeljene nagrade najboljim predstavama, glumcima i autorima.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track