KORONA VIRUS U LOZNICI: Kovid-19 i dalje uzima živote, brojke zaraženih pacijenata padaju
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

korona virus

KORONA VIRUS U LOZNICI: Kovid-19 i dalje uzima živote, brojke zaraženih pacijenata padaju

Srbija -

Izgleda da se korona virus konačno umorio ili bar rešio da predahne, sudeći po brojkama koje stižu iz Mačvanskog okruga. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje juče je u okrugu ukupno potvrđeno 49 pozitivnih uzoraka na kovid, dvadeset manje nego u ponedeljak, a broj obolelih je trenutno 1.029, za 69 manje nego dan pre.

Tradicija je nastavljena pa ponovo prednjači Šabac sa "samo" 21 novopozitivnim, sledi Loznica sa jedanaest, Bogatić devet, Vladimirci tri, Krupanj dva dok po jednog pozitivnog imaju Koceljeva, Ljubovija i Mali Zvornik. Najviše građana koji se bore sa virusom ima Šabac u kome je 518 obolelih, a trocifreni su još Loznica (223) i Bogatić (116) dok ostale opštine imaju bolju situaciju. U Vladimircima je 54 obolelih, Ljuboviji 43, Malom Zvorniku 33, Koceljevi 25 i sedamnaest u Krupnju.

Virus i dalje uzima živote

Prema kovid brojkama iz poslednjih dana korona kao da malo popušta, ali je problem što virus i dalje uzima živote. Tokom jučerašnjeg dana u lozničkoj Opštoj bolnici preminula su još dva kovid pacijenta tako da je u poslednjih pet dana zabeleženo sedam smrtnih slučajeva, a 211 od početka pandemije.

U utorak je u Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledano 113 osoba, deset manje nego u ponedeljak, od kojih se 35 javilo prvi put zbog simtoma koji mogu ukazivati na kovid, a 24 su upućene infektologu. Kroz ambulantu Infektivnog odeljenja prošlo je 59 pacijenata, a manje od polovine, njih dvadeset, došlo je prvi put. Urađeno je 108 rendgenskih snimaka pluća, 41 manje nego dan pre, i otkrivene pneumonije kod šest osoba isto kao i u ponedeljak.

Nastavljeno je pražnjenje kovid odeljenja pa se danas na bolničkom lečenju nalaze 73 pacijenta, sedam manje nego juče, a četiri su na neinvazivnoj respiratornoj podršci. Trenutno je među zaposlenima troje pozitivnih, jedan lekar i dva medicinska tehničara i svi su u kućnoj izolaciji.

U Opštoj bolnici kažu da će borba sa koronavirusom još potrajati, ali da je stanje trenutno bolje i da je potrošnja kiseonika osetno smanjenja, skoro duplo manja nego što je bila u prethodnom periodu što ohrabruje da popušta stisak korone.

(Kurir.rs/T. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track