KRUŠEVAC U BORBI PROTIV BELE KUGE: Javni poziv za finansiranje vantelesne oplodnje, rok za prijave 15. novembar
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

program podsticanja nataliteta

KRUŠEVAC U BORBI PROTIV BELE KUGE: Javni poziv za finansiranje vantelesne oplodnje, rok za prijave 15. novembar

Srbija -

Prijave sa pratećom dokumentacijom se podnose poštom ili u kancelariji broj 31 Gradske uprave

KRUŠEVAC - Gradska uprava grada Kruševca je, u okviru programa podsticanja nataliteta, raspisala je Javni poziv za dodelu novčanih sredstava parovima koji su u postupku vantelesne oplodnje.

U ovoj godini opredeljeno 1,5 miliona dinara za deset korisnika, a rok za podnošenje prijava je 15. novembar. Prijave sa pratećom dokumentacijom se podnose poštom ili u kancelariji broj 31 Gradske uprave, u zatvorenoj koverti sa naznakom „Za Komisiju za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike grada Kruševca“.

Za ova sredstva mogu da konkurišu žene koje imaju do 50 godina starosti koje su u postupku vantelesne oplodnje, pod uslovom da ispunjavaju zdravstvene kriterijume koje je propisala stručna komisija Ministarstva zdravlja, a ne ispunjavaju kriterijume za uključivanje u program vantelesne oplodnje koji finansira Fond za zdravstveno osiguranje Srbije.

Takođe, pravo na ova sredstva ostvaruju i žene do 50 godina starosti koje su uspešno sopstvenim sredstvima okončale postupak vantelesne oplodnje, pod uslovom da zahtev podnesu najkasnije šest meseci po utvrđivanju trudnoće.

Više informacija mogu se dobiti na telefon 037 440-810, a kao osoba za kontakt imenovana je Tatjana Lazarević.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track