5 SPORTOVA NA JEDNOM TERENU: Počelo uređenje višenamenskog terena
Foto: T.Ilić

Kod sportske dvorane ‘’Lagator’’

5 SPORTOVA NA JEDNOM TERENU: Počelo uređenje višenamenskog terena

Srbija -

Grad Loznica poslednjih godina intezivno radi na stvaranju uslova da Lozničani imaju što više mesta za bavljenje sportom i rekreacijom.

Tako je pored budućeg novog gradskog fudbalskog stadiona, čija izgradnja uveliko traje na Lagatoru, na istoj lokaciji, pored istoimene sportske hale, otvorenog bazena i teretane na otvorenom, ovih dana počelo uređenje višenamenskog terena.

Loznica, teren
foto: T.Ilić

Pre više godina na rubu Omladinskog parka na Lagatoru, tik do bazena urađeno je i ograđeno tenisko igralište, ali se ispostavilo da u Loznici ne raste novi Nadal pošto se retko ko odlučivao da zaigra na šljaci. Da teren ne bi bio pust odlučeno je da se rekonstruiše i postavljanjem odgovarajuće podloge ovde omogući igranje rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke, a ako bude zainteresovanih i tenisa.

U dogovoru sa klubovima odlučeno je da se teren asfaltira, postavi kvalitetna, adekvatna sertifikovana podloga i on postane mesto koje će ubuduće, kada su lepi dani, koristiti naše ekipe dvoranskih sportova, ali i rekreativci. Sada će na njemu moći da treniraju odbojkaši, rukometaši, košarkaši, futsaleri što će doprineti i da se smanji broj treninga u sportskoj dvorani ‘’Lagator’’. Istovremeno smo uklonjenu šljaku iskoristili za rekonstrukciju trim staze u Banji Koviljači koja pored šume zahvaljujući postavljenoj rasveti može da bude korišćena i u večernjim satima. Gradska uprava nastoji da uredi što veći broj dečjih igrališta, sportskih terena, teretana na otvorenom gde god za to ima uslova i omogući svima da se bave sportom, odnosno rekreacijom – kaže gradski menadžer Dejan Stalović.

Loznica, teren
foto: T.Ilić

Ostaje da na terenu koji ima i reflektore i sada će biti pogodan za više različitih sportova. budu postavljeni golovi, ‘’pokretna’’ odbojkaška mreža kao i koševi, koji će biti takvi da će moći da se sklone kada nema basketa i neće smetati kada se teren koristi za druge sportove. Lozničani su dobili još jedno mesto za sportske aktivnosti, a kada na Lagatori bude urađeni atletski stadion i zatvoreni bazen Loznica će imati sportski kompleks kao retko koji grad u Srbiji, pa i okruženju.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track