ODUŽILI SE HEROJIMA KORONA KRIZE: Nove uniforme zaposlenima u kikindskom Domu zdravlja
Foto: Kurir/S.U.

znak zahvalnosti

ODUŽILI SE HEROJIMA KORONA KRIZE: Nove uniforme zaposlenima u kikindskom Domu zdravlja

Srbija -

KIKINDA - U znak zahvalnosti za sve što su uradili kako bi sačuvali javno zdravlje u uslovima pandemije koronavirusa, lokalna samouprava obezbedila je 230 novih radnih uniformi za medicinsko i nemedicinsko osoblje kikindskog Doma zdravlja. Vrednost donacije iznosi 630.000 dinara.

Ovo nije jedina donacija grada Kikinde ovdašnjim medicinskim ustanovama, bilo da se radi o Domu zdravlja ili Opštoj bolnici. I nekoliko inostranih i domaćih kompanija doniralo je medicinske aparate i opremu kovid herojima:

kovid, oprema, heroji, lekari, donacija
foto: Kurir/S.U.
kovid, oprema, heroji, lekari, donacija
foto: Kurir/S.U.

-U ime lokalne samouprave, još jednom želim da se zahvalim svim zdravstvenim radnicima na naporima da očuvaju javno zdravlje. Od početka kovid krize čine velike napore. Istovremeno su, s obzirom na ovu profesiju, izloženi riziku da i sami obolele što se i dešavalo. Iako je epidemiološka situacija neznatno bolja, pozivam sugrađane da poštuju sve propisane epidemiološke mere i da se vakcinišu, i tako pokažu visok stepen lične i drušvene odgovornosti- izjavila je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika. Direktorka Doma zdravlja, dr Biljana Marković, potvrdila je da su nadležni u lokalnoj samoupravi uvek bili spremni da im pomognu:

kovid, oprema, heroji, lekari, donacija
foto: Kurir/S.U.

-Finansijska, moralna i svaka druga pomoć nikada nije izostala. Većina zaposlenih već je imala pohabane uniforme, pa je za sve naše službe, ali i nemedicinsko osoblje, nova oprema stigla u pravi čas. Prethodno je lokalna samouprava donirala i računarsku opremu našem vakcinalnom punktu- ukazala je dr Marković. Prošle godine, na simboličam način, Kikinda se odužila herojima korona krize. "Nikoljdanske povelje" uručene su lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima i vozačima Opšte bolnice, Doma zdravlja, kao i Zavoda za javno zdravlje. Dobili su ih još i socijalni radnici, policajci i volonteri.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track