MLADI U NIŠU NE HAJU ZA KORONU: Na nišavskom keju okupljanja skoro svako veče, gužva kao na koncertu, a donese se i ozvučenje
Foto: Južne vesti

opasno

MLADI U NIŠU NE HAJU ZA KORONU: Na nišavskom keju okupljanja skoro svako veče, gužva kao na koncertu, a donese se i ozvučenje

Srbija -

Dok se poslednjih dana na keju pored Nišave mladi masovno okupljaju, bez maski i distance, član Republičkog kriznog štaba Branislav Tiodorović ističe da su postojeće mere i dalje na snazi, ali se očigledno ne poštuju. On dodaje da je u čitavoj Srbiji veliki broj prijava i kazni, ali koliko puta je komunalna milicija sankcionisala Nišlije nismo uspeli da saznamo jer se načelnik Goran Đorđević ne javlja na telefon i ne odgovara na poruke.

Oni koji su proteklog vikenda prošetali niškim Kejom, možda su pomislili da je epidemija prošla i da mere zabrane okupljanja više ne važe. Slike na gužvi i žurki na otvorenom kruže i društvenim mrežama, a građani potvrđuju da ovakva druženja nisu slučajnost i da su mladi u Nišu očigledno prestali da poštuju mere.

- Vidi se da je kulminirala potreba mladih da se druže, postoji neki nekanalisani bunt i potreba da se bude u grupi. Na otvorenom su bukvalno žurke, imamo čak i muziku sa razglasa ponekad - kaže jedan Nišlija.

Republički i gradski štab nisu dodatno ukidali mere, potvrđuje epidemiolog Tiodorović. Ne krije zabrinutost da može opet da dođe do povećanja broja zaraženih i pojave indijskog soja, koji je već potvrđen u regionu.

- Ništa nismo menjali. Petoro može da sedi zajedno bilo u restoranu ili napolju, nije dozvoljena bilo koja muzika nakon 18 sati. Ljudi su se opustili u celoj zemlji, što je opasno - kaže Tiodorović.

Tiodorović potvrđuje da je video snimke i fotografije gužve u Nišu. Kaže da je u celoj Srbiji napisano na hiljade kazni. Koliko je tačno prekršaja pokušali smo da saznamo, ali načelnik Komunalne milicije nije odgovarao na pozive i poruke.

(Kurir.rs/Južne vesti, M.M. Kostić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track