DANAS REVAKCINACIJA U VRANJU I VRANJSKOJ BANJI: Sve više mladih zainteresovano za imunizaciju
Foto: T. S.

skoro 600 građana

DANAS REVAKCINACIJA U VRANJU I VRANJSKOJ BANJI: Sve više mladih zainteresovano za imunizaciju

Srbija -

U Vranju će u Sportskoj hali danas biti revakcinisano skoro 600 građana iz Vranja i Vranjske Banje.

Revakcinacija je danas po planu i za 20 zaposlenih u preduzeću Mineks u pogonu u Lepenici. Uporedo sa revakcinacijom radi se vakcinacija prvom dozom vakcine bez zakazivanja i prijavljivanje na portal eUprave.

Doktor Miloš Pavlović je od samog početka vakcinacije u januaru, početkom godine na poslu koordinatora za imunizaciju u Zdravstvenom centru Vranje. On podseća da je u početku vakcinacija bila organizovana po prioritetima, za zdravstvene radnike i za starije stanovništvo. Nisu vraćani građani koji se nisu prijavili, već svako ko je došao, uz pregled i prema važećim protokolima, dobio je vakcinu.

- Sa masovnom imunizacijom stanovništva za vakcinu su počeli da se prijavljuju i mlađi ljudi. U vreme kada smo krenuli da radimo u Sportskoj hali bilo je dana kada smo imali i do hiljadu ljudi koji su u toku jednog dana primili svoju prvu dozu vakcine. Ovih dana je takođe povećano intresovanje naših građana za vakcinaciju tako da imamo i do 500 naših građana koji u Sportskoj hali dobijaju drugu dozu vakcine i istovremeno, dnevno se između 200 i 30 građana vakciniše prvom dozom vakcine - kaže dr Pavlović.

Zaključno sa današnjim danom ukupno je dato 40.666 doza vakcina (kineska, Fajzer, ruska, Astra Zeneka). Broj vakcinisanih građana Republike Srbije u Vranju prvom dozom vakcine (kineska, Fajzer, ruska, AstraZeneka) je 21.887, broj vakcinisanih drugom dozom (kineska, ruska i Fajzer) je 17.840, dok je broj vakcinisanih građana Republike Severne Makedonije prvom dozom (kineska, Fajzer, ruska, AstraZeneka) 949 - ističe dr Miloš Pavlović ponosan na interesovanje građana o čemu najbolje govore brojke o masovnoj imunizaciji stanovništva u Vranju.

U Sporstkoj hali vakcinalni punktovi su otvoreni, svakog radnog dana i vikendom, od 8 do 20 časova.

Prema planu revakcinacije za danas drugu dozu vakcine u Sportskoj hali i Vranjskoj Banji primiće:

- Vranje: kineska vakcina II doza: 76 - Vranje AstraZeneka II doza: 172

- Vranje Fajzer II doza: 206 - Vranje AstraZeneka II doza: 100 (2 smena) - Vranje ruska vakcina II: 11 - Vranjska Banja kineska vakcina II doza: 9 - Vranjska Banja Fajzer II doza: 4 građana.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track